Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Ziua de 10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României”

Sursă foto: Adrian Catu/AFP
  • Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a postat pe Facebook un mesaj cu privire la ziua de 10 august 2018 când a avut loc protestul în strada împotriva guvernului PSD.
 
Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a postat pe Facebook un mesaj cu privire la ziua de 10 august 2018 când a avut loc protestul în strada împotriva guvernului PSD.
 
Iată ce spune acesta:
 

„Ziua de 10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României.
 
A fost un eșec al democrației noastre și un moment care a afectat legătura de încredere dintre cetățeni și instituțiile statului. Cetățenii și-au exercitat atunci dreptul la liberă exprimare și au apărat independența justiției.
 
Violența împotriva unor manifestanți pașnici, ca și agresiunea asupra celor care apără legea, sunt inacceptabile într-o democrație liberală autentică. Toți cetățenii trebuie protejați în exercițiul liber al drepturilor fundamentale, în niciun caz abuzați și intimidați. Democrația este puternică atunci când cetățenii sunt liberi să își exprime ideile, opiniile.
 
Totodată, ziua de 10 august 2018 a devenit un moment simbolic care nu trebuie uitat și a cărui importanță nu trebuie diminuată.
 
Suntem datori, moral, legal și instituțional, clasă politică și instituții deopotrivă, să apărăm dreptatea și să nu mai permitem niciodată ca un astfel de moment nefast să se repete.
 
Suntem datori să învățăm din greșelile trecutului și să construim o societate în care libertatea individuală să fie cu adevărat valoarea supremă pe care instituțiile statului să o protejeze și să o dezvolte pentru viitor”, precizează acesta.



Citește și:
Președintele Senatului, Nicolae Ciucă: „Legea pensiilor speciale trebuie modificată cât mai repede“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.