Actualitate

Primăria Constanța anunță noi piste de biciclete pe bulevardele Tomis și Mamaia


Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, lucrează la amenajarea pistelor de biciclete în cadrul lucrărilor de modernizare a bulevardului Tomis, porțiunea cuprinsă între strada Poporului și Capitol și a bulevardului Mamaia, porțiunea cuprinsă între strada I.G. Duca și intersecția cu bulevardul Tomis.

Daniel Vlăescu - șef serviciu tehnic S.C Confort Urban: "Primăria Municipiului Constanta are în vedere legarea zonei istorice de restul orașului. În continuarea pistei deja existente pe bulevardul Tomis, pistă care este dublă, pentru două biciclete care merg pe sensuri diferite, pe zona de la Capitol avem o dată legătura cu bulevardul Mamaia unde avem prevăzute piste dedicate, în spațiul delimitat între partea carosabilă și trotuar, pentru fiecare sens de mers. Avem apoi legătura cu bulevardul Tomis unde a început deja amenajarea pistelor.
Acestea vor fi amplasate pe trotuare, pe ambele sensuri de mers. Sunt finalizate deja căile de rulare pentru biciclete pe porțiunea cuprinsă între strada Poporului și intersecția cu bulevardul Mamaia, pe sensul de mers către Capitol".


„Pistele de biciclete pe bulevardul Tomis, de la Lupoaică până la Capitol sunt duble. De la intersecția Capitol, acestea se bifurcă pe ambele sensuri, pe trotuare. La intersecția cu strada Nicolae Iorga, sensul de mers spre zona Dacia, pista va ocoli parcul și va reveni pe bulevardul Tomis acolo unde ne permite trotuarul. Proiectanții au avut mai multe ipoteze de lucru. Având în vedere că trotuarele din acea zonă sunt foarte înguste, iar municipalitatea a specificat clar să nu se ia niciun metru de spațiu verde, a trebuit să analizăm cele mai bune opțiuni pentru ca pistele de biciclete să fie amplasate în zone de siguranță", a mai precizat Daniel Vlăescu.

Bulevardele Tomis și Mamaia se află în plin proces de reabilitare pentru ca toți locuitorii orașului să se bucure de trotuare și străzi moderne benzi unice pentru transportul în comun, piste de biciclete și mult spațiu verde.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spectacole în aer liber „Magic Swing” și turneul „Pianul călător”, în acest weekend, la Constanța (galerie foto)

03 Jul 2020 305

Atenție, constănțeni! Se verifică sistemele de alarmare publică din municipiu

03 Jul 2020 435

PUZ-ul Confort Decent, administrată de Gabriel Ciumacenco, în dezbatere publică (documente)

03 Jul 2020 263

Primăria Constanța se judecă cu fostul prefect Jeacă pentru o cazemată dezafectată de pe plaja Trei Papuci

03 Jul 2020 1208

Mihai Oancea, candidat Pro România la primăria Agigea „ S-a ajuns la o distanțare între cetățenii care au convingeri sau opinii politice diferite”

03 Jul 2020 1510

Constanța Pe străzile adiacente bulevardului Alexandru Lăpușneanu se intervine asupra carosabilului (galerie foto)

02 Jul 2020 478

Primăria Mihail Kogălniceanu angajează!

02 Jul 2020 545

În stațiunea Mamaia, deșeurile sunt colectate doar în timpul nopții. Ce amenzi riscă cei care nu respectă regulile (galerie foto)

02 Jul 2020 404

Constanța Atenție, șoferi! Circulația rutieră, restricționată alternativ, pe un tronson al bulevardului Tomis (galerie foto)

02 Jul 2020 634

Locuințele modulare din cartierul Henri Coandă vor fi reabilitate de primăria Constanța

02 Jul 2020 278

Lucrările merg mai departe! Blocul „de pe spații verzi“, din Faleză Nord, nu poate fi oprit, momentan. Decizia luată în instanță

02 Jul 2020 2165

Unde se fac azi acțiuni de dezinfecție. Aleile de acces în spitale, printre primele puncte vizate

01 Jul 2020 358

​Primăria Constanța anunță că peste 11.000 de flori și 200 de arbuști s-au plantat la Constanța în lunile mai și iunie

30 Jun 2020 492

Aproape 15.000 de carduri eliberate pentru CT BIKE

30 Jun 2020 451

Acțiuni intense de dezinsecție în Constanța

30 Jun 2020 369