Primăria Constanța vrea să schimbe stema și drapelul municipiului (DOCUMENTE)




În acest sens, va iniția o procedură pentru achiziția de servicii de proiectare grafică pentru simbolurile municipiului Constanța, în conformitate cu H.G. nr.25/2003 privind stabilirea metodologiei de elaborare, reproducere şi folosire a stemelor judeţelor, municipiilor, oraşelor şi comunelor.

Pentru această nouă achiziție a municipalității a fost alocată suma de 12.000 de lei, din bugetul local prin rectificarea bugetară adoptată în cadrul ședinței extraordinare din 14 noiembrie a.c.

Proiectul viitoarei steme a municipiului Constanța trebuie aprobată de Consiliul Local Municipal, însă nu înainte de a fi lansată în dezbaterea publică.

Proiectul stemei se va face cu respectarea normelor ştiinţei şi artei heraldice în baza metodologiei stabilite de Comisia Naţională de Heraldică, Genealogie şi Sigilografie a Academiei Române.

Precizări:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Local a aprobat în ședința ordinară noua stemă a municipiului Constanța!

29 Nov 2023 886

Numai după aprobarea prin hotărâre de guvern poate fi folosită Cum va arăta noua stemă a municipiului Constanța? (DOCUMENT)

06 Oct 2023 1487

Constanța va avea o stemă nouă! Ce firmă se va ocupa de grafică (DOCUMENTE)

24 Jun 2023 1927

Proiectul pentru alegerea unei steme pentru municipiul Constanța, în consultare publică. Din ce variante se poate alege (GALERIE FOTO)

28 Apr 2023 1325

Firma care deține cafeneaua din parcul de la Gară, vizată de o decizie importantă a Tribunalului Constanța

24 Apr 2021 3087