Primaria Navodari in proces cu CNGCF

colaj_2.jpgCentrul Naţional de Geodezie, Cartografie, Fotogrammetrie şi Teledetecţie (CNGCF) a trimis Primăriei Năvodari o notificare prin care solicită achitarea unei lucrări comandate în urmă cu trei ani şi a intentat o acţiune în instanţă.

Potrivit şefului Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanţa, Stere Sponte, prin acest demers conducerea CNGCF încearcă să recupereze circa 13 miliarde lei vechi pentru elaborarea cadastrului edilitar al oraşului Năvodari. Lucrarea a fost comandată acum trei ani, în timpul mandatului fostului primar, Tudorel Calapod, şi până la ora actuală, se pare că s-au achitat doar patru miliarde lei vechi din valoarea totală a lucrării estimată, după cum afirmă actualul edil al urbei, Nicolae Matei, la 17 miliarde lei vechi. Numai că şeful administraţiei năvodărene refuză să plătească din diverse motive. „Lucrarea dată de ex-primar a fost supraevaluată, nu-i făcută bine şi nu este de folos cu nimic oraşului. Mai mult, aceasta a fost dată prin încredinţare directă, iar firma din Bucureşti a subcontractat nişte lucrări către persoane neavizate", susţine Nicolae Matei. Potrivit acestuia, în anul 2005, într-o şedinţă a Consiliul Local Năvodari fostul edil şi şeful OCPI Constanţa, consilierul local Stere Sponte, ar fi indus în eroare aleşii spunând că banii pentru elaborarea cadastrului respectiv vor fi achitaţi de Guvern, oraşul fiind inclus într-un proiect pilot. „Astfel, Consiliul Local Năvodari şi-a dat acordul de principiu pe considerentul că lucrarea va fi plătită din fonduri guvernamentale", a subliniat Matei. Convins că lucrarea executată de CNGCF „nu este ce trebuie", primarul oraşului Năvodari nu este dispus nici să semneze recepţia şi nici să achite diferenţa de 13 miliarde lei vechi. „E departe mântuirea de păcat. N-au cum să-mi blocheze conturile Primăriei. Astăzi (n.r. ieri), CL Năvodari s-a constituit parte civilă împotriva ex-primarului Calapod pentru a recupera banii ăştia şi alte 600 milioane lei, plătite pentru decopertarea asfaltului de pe o stradă de pământ", a conchis Nicolae Matei.

De partea cealaltă, directorul OCPI Constanţa, Stere Sponte, susţine că acest contract nu necesita organizarea unei licitaţii pentru că CNGCF este singura instituţie abilitată să execute astfel de lucrări. „Contractul este de trei ani, lucrările s-au făcut, iar primarul Matei n-a vrut să facă recepţia. El a solicitat şi tipărirea lucrării, s-a realizat şi s-a depus la Primărie un metru cub de hârtie tipărită. Totodată, s-a făcut şi o demonstraţie pe calculator a cadastrului edilitar. Dar, nici aşa n-a vrut să facă recepţia ca să nu plătească lucrarea", a menţionat Sponte. În acest context, conducerea CNGCF a apelat la instanţă, iar pe data de 8 ianuarie, la Bucureşti, va avea loc primul termen al procesului prin care se încearcă obligarea Primăriei Năvodari la plata restanţei şi semnarea pentru recepţia lucrării.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

tavi

07 Jan, 2010 14:32

domnule primar persoanele cu dizabilitati nu si-au primit pensiile de 3 luni ce aveti de gand?

Bine informat

07 Jan, 2010 13:53

Matei nu te mai lua de D-nul Calapod, ca o sa ajunga Prefect. In sfarsit o sa aibe si Navodarenii un Prefect al lor pe nume Calapod

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Primăria Comunei Independența vinde mai multe apartamente

02 May 2024 317

Cumpărări directe Constanța Primăria Medgidia, licitație deschisă pentru servicii de asistență și dezvoltare programe software (DOCUMENT)

02 May 2024 417

Cumpărări directe Universitatea Ovidius din Constanța investește în servicii de mentenanță și asistență tehnică aplicație EMSYS (DOCUMENT)

02 May 2024 242

Licitații Constanța Primăria Adamclisi a atribuit un contract de peste 800.000 de lei către două firme din București și Ploiești. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

01 May 2024 474

Licitații Constanța Cine va asigura paza, protecția, supravegherea permanentă și transport valori pentru sediile CERONAV? (DOCUMENT)

01 May 2024 399

Licitații Constanța Școala Gimnazială nr. 1 din Chirnogeni va fi dotată cu echipamente digitale și mobilier. Investiție de aproximativ un milion de lei (DOCUMENT)

30 Apr 2024 420

Licitații Constanța Primăria Costinești vrea să atribuie contractul de delegare a gestiunii privind deșeurile municipale. La ce valoare este estimat (DOCUMENT)

30 Apr 2024 363

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Oltina investește în asfaltarea străzii Pelinului din localitatea Răzoarele (DOCUMENT)

29 Apr 2024 428

IPJ Constanța investește peste 100.000 de euro pentru reparațiile de la Poligonul de tragere

29 Apr 2024 319

Licitații Constanța Primăria Medgidia cumpără mobilier școlar, materiale didactice și echipamente cu peste 730.000 de euro (DOCUMENT)

28 Apr 2024 399

Licitații Constanța Primăria Ovidiu cumpără mobilier specific și materiale didactice (DOCUMENT)

27 Apr 2024 634

Licitații Tulcea Regia Autonomă Administrația Zonei Libere Sulina modernizează portul Sulina Zona Mol-Bazin Maritim-Perimetrul II (DOCUMENT)

27 Apr 2024 525

Cumpărări directe Constanța Primăria Murfatlar investește în lucrări de reparații sistem rutier (DOCUMENT)

27 Apr 2024 520

Cumpărări directe Constanța Apollo Ecoterm SRL cumpără puieți ornamentali din specia Brad de Caucaz (DOCUMENT)

27 Apr 2024 356

Licitații Constanța Primăria Tîrgușor investește în dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Târgușor (DOCUMENT)

27 Apr 2024 406