Primarul Florin Mitroi are situaţia sub control La Valu lui Traian, ploaia ameninţă dereaua şi împarte comuna în două

Localitatea Valu lui Traian nu a fost ocolită, ieri, de ploile care s-au abătut asupra judeţului.

Mai mult decât atât, oamenii spun că fenomenul meteo a fost unul neobişnuit, împărţind, practic, comuna în două. Dacă în partea dinspre Constanţa a comunei ploaia a venit însoţită de grindină, în Valea Seacă, partea dinspre Murfatlar, a fost chiar soare. Cu toate acestea, pentru că se află mai în vale, dereaua care străbate localitatea ajunge şi aici, astfel că pe mulţi i-a luat chiar prin surprindere să vadă crescând sub ochii lor debitul apei. Unii chiar au intrat în panică şi şi-au imaginat scenarii apocaliptice, cu gândul că s-ar putea repeta situaţia din anul 2009, când zeci de gospodării au fost inundate de apa pe care canalul colector ce străbate localitatea nu a mai fost capabil să o preia. 

Şi ieri, dereaua care trece pe lângă marginea comunei s-a umplut de apă, însă situaţia nu a degenerat, susţin autorităţile locale. „A plouat, într-adevăr, destul de violent, s-au înregistrat debite de 50 de litri/metrul pătrat, dereaua s-a umplut aproape la capacitate maximă, însă canalul colector este curăţat, iar apa nu a ieşit din albie. Dacă vor mai fi precipitaţii abundente în această noapte, atunci ar putea să existe unele probleme, dar, chiar şi aşa, Serviciul Local pentru Situaţii de Urgenţă este pregătit să intervină“, a declarat primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cod portocaliu de furtună şi ploaie în localitatea Valu lui Traian judeţul Constanţa. Mai multe locuinţe, inundate (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 Jul 2022 6328

Inundații la Valu lui Traian, județul Constanța. Localitatea, vizată de un cod portocaliu de averse torențiale (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Jun 2022 3207

Primăria Valu lui Traian referitor la problemele create de Codul Portocaliu

26 Oct 2020 2339

UPDATE 8 Ploaie torențială la Constanța! Orașul este paralizat. Iată situația și în județ! (galerie foto+video)

19 Sep 2016 28059

Lucrările trebuie făcute în doi ani Comuna Valu lui Traian mai are de aşteptat încă o rectificare bugetară

02 Oct 2014 2061

Inundaţiile, tratate de 10 ani cu indiferenţă Răspunsul ABADL către Primăria Valu lui Traian - la sfânta... „rectificare bugetară“ (galerie foto + document)

21 Aug 2014 3773

A plouat la Valu lui Traian cât pentru trei luni Echipele RAJA anunță că nu mai sunt probleme în Constanța

17 Aug 2014 1999

Pericol de inundaţii la Valu lui Traian. Canalul de la Valea Seacă este aproape să se reverse peste zeci de case

11 Jul 2014 2439