Primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, condus pe ultimul drum (VIDEO)

Funeraliile primului preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, au început, sâmbătă dimineaţă, la Chişinău.

Foto: Facebook/Maia SanduCeremonia funerară a debutat la Catedrală Mitropolitană "Naşterea Domnului" din centrul capitalei Republicii Moldova, unde sicriul cu corpul neînsufleţit al lui Mircea Snegur a fost depus vineri după-amiază, după cum informează Agerpres.ro

Ulterior, cortegiul funerar s-a deplasat spre Palatul Republicii, în prezenţa a sute de oameni. Fostul lider comunist de la Chişinău Vladimir Voronin a asistat la evenimentele din faţa Palatului Republicii.

La ora 13.00, cortegiul s-a deplasat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde i-a fost adus un omagiu lui Mircea Snegur, iar la ora 13.45 a pornit spre Cimitirul Central din strada Armenească, unde fostul preşedinte a foti înhumat.

Ziua de 16 septembrie a fost declarată zi de doliu naţional pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în baza unui decret semnat de preşedintele Maia Sandu.

Primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a decedat miercuri seara la vârsta de 83 de ani.

Născut la 17 ianuarie 1940, în satul Trifăneşti, raionul Floreşti, şi absolvent al Institutului Agricol din Chişinău, doctor în ştiinţe agricole, Mircea Snegur a fost ales în aprilie 1990 ca preşedinte al Sovietului Suprem al Republicii Socialiste Sovietice Moldova. În august 1989, el a susţinut proiectul de lege care conferea limbii române dreptul de limbă oficială şi revenirea la drapelul tricolor. De la 3 septembrie 1990 până la 1 decembrie 1996 el a deţinut funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

Agerpres.ro

Citește și: 

Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur a murit

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.