Primul transplant hepatic la copil, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu". Care este starea copilului

foto: Pixabay
În data de 18.02.2023, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" s-a efectuat primul transplant hepatic la copil.

Pacientul căruia i-a efectuat transplantul hepatic este în varsta de 11 ani, cunoscut cu lnsuficiență hepatică și Ciroza hepatică decompensată. Starea imediat postoperatorie este stabilă., transmit reprezentanții Spitalului. 


Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu":  

În data de 18.02.2023, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" s-a efectuat primul transplant hepatic la copil, care face
parte din programul de transplant început de scurt timp în spitalul nostru.

Pacientul căruia i-a efectuat transplantul hepatic este în varsta de 11 ani, cunoscut cu lnsuficiență hepatică și Ciroza hepatică decompensată. Starea imediat postoperatorie este stabilă.

lntervenția a fost efectuată de o echipă de chirurgi a Spitalului Grigore Alexandrescu, coordonată de doamna Conferentiar Doctor Laura Balanescu și o echipă de chirurgi de la lnstitutul Clinic Fundeni formata din domnul Profesor Universitar Doctor lrinel Popescu și doamna Doctor Daina Hrehoret. Aceasta echipa mixtă a fost coordonată de domnul Profesor Universitar Doctor lrinel Popescu. Echipa de medici anesteziști a fost formată din doamna Doctor Ruxandra Fata din cadrul lnstitutului Clinic Fundeni și de domnii Doctori Florin Rusu si Alexandru Baetu din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu, echipa de anestezie fiind coordonata de doamna Doctor Ruxandra Fata.

Aducem multumiri deosebite Ministerului Sănătății și in special domnului Profesor Universitar Doctor Alexandru Rafila și Agentiei Naționale de Transplant, domnului Director Executiv Doctor Guenadiy Vatachki și domnului Doctor Victor Zota, care au facut toate eforturile și demersurile legale pentru ca această intervenție sa se desfașoare în cadrul clinicii noastre. Vă vom ține la curent cu evolutia pacientei în perioada următoare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.