Proiecte în infrastructura din Constanța Unul dintre ele, 700 de milioane de euro pentru RAJA SA

Urmează să se deruleze mega-proiecte în infrastructura din Constanța.

 Decebal Făgădău: “Urmează cea mai importantă investiție în infrastructură la Constanța din ultimii 30 de ani. Compania de apă, cel mai mare operator public regional din Sud-Estul Europei, RAJA S.A., la care municipiul Constanța este acționar, are în implementare proiecte de 700 de milioane de euro. De asemenea, municipiul Constanța are multe proiecte cu fonduri europene în  infrastructură: bulevardele 1 Decembrie, Alexandru Lăpușneanu, 1 Mai, Șoseaua Mangaliei, zona centrală, etc”.
 

Primarul municipiului Constanța s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții companiilor deținătoare de utilități pentru a stabili planul de lucru al celor mai importante proiecte ce vor demara în orașul nostru în perioada imediat următoare. Două dintre acestea vizează schimbarea magistralelor vechi de peste 70 de ani și a aducțiunilor pe aproape 14 km în zonele bd. Aurel Vlaicu, bd. Tomis și a străzilor Vârful cu Dor, Cumpenei, Dezrobirii, Răsuri, Fulgerului, I.L. Caragiale.   

„Toți cei din această sală suntem parteneri. Vrem să ne mândrim cu ceea ce face fiecare dintre noi. Avem mult de muncă și suntem într-un ecosistem interdependent, așa că, de multe ori ceea ce spune consultantul, ceea ce este în studiul de fezabilitate sau de prefezabilitate, chiar de multe ori ceea ce este în proiectul tehnic nu se regăsește în realitate. Pentru că vorbim de investiții majore, vreau să construim grupuri de lucru active, dinamice, astfel încât orice apare în teren să fie știut de fiecare dintre noi. Trebuie să ne considerăm unii pe ceilalți parteneri, direct interesați, să considerăm fiecare proiect ca fiind al nostru, al tuturor, și de fiecare dată când apare o problemă să fim proactivi și să rezolvăm acea problemă cât mai repede. Este un exercițiu cu birocrația pe care noi înșine ne-am născut-o”, a declarat Decebal Făgădău.

La întâlnire au participat toate companiile implicate în derularea acestor proiecte la nivelul municipiului Constanța: Confort Urban, RAJA S.A., RCS&RDS, E-Distribuție Dobrogea, Poliția Locală, Direcția Servicii Publice, Distrigaz, CT BUS și RADET.

Decebal Făgădău le-a mulțumit celor prezenți pentru că au pus la dispoziția municipalității toate informațiile pe care le au iar acum exită o echipă comună de lucru și Constanța se îndreaptă cu pași repezi către Acordul Unic:

“Vreau să știe toată lumea că în municipiul Constanța sunt oameni profesioniști și serioși. Vreau ca ceea ce am muncit împreună în aproape patru ani de zile, să construim un mediu transparent, corect și sănătos să fie îmbrățișat și înțeles de toată lumea. Operatorii economici sunt bine-veniți în Constanța la orice licitație.”


Citește și: Proiectul de modernizare a zonei bulevardul 1 Mai - șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța, din nou în atenția Consiliului Local Municipal 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 5 de energie – partea a doua – ziua 14 7 mai 2024 Luna nouă în Taur

07 May 2024 265

Vești bune pentru pensionari! Este vorba despre drumurile la Casele de Pensii

06 May 2024 436

CSAT ar putea fi obligat să impună zonă de protecție pentru obiective militare

06 May 2024 370

Proiect Pașapoartele simple temporare nu vor mai fi eliberate la fel de ușor!

06 May 2024 305

ADR Sud-Est contrazice municipalitatea Finanțarea proiectului de mobilitate nu a fost în condiționată de tranformarea bulevardului Ferdinand din Constanța în arteră cu sens unic! (DOCUMENTE)

03 May 2024 2119

În județul Constanța Sportiva Ana Andreea Beatrice va deveni cetățean de onoare al Mangaliei

03 May 2024 411

Arsene Olivia Ruxandra s-a retras din calitatea de asociat al Planara Building Works SRL! Arsene Alexandru Felix, unicul asociat

02 May 2024 380

Proiect de lege Părinții singuri nu vor mai fi obligați la ture de noapte, ci numai dacă își doresc

01 May 2024 595

Muzeul Național de Istorie a României Încheierea expoziției „Dacia. L'ultima frontiera della romanità", desfășurată la Roma. Concluzii

01 May 2024 364

Cumpărări directe DSVSA Constanța reabilitează două imobile. Anvan Proiectare SRL se va ocupa de proiectare și verificarea tehnică a proiectului (DOCUMENT)

01 May 2024 357

Investiție de aproximativ 1,5 milioane de euro Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” vrea să cumpere servicii pentru organizarea a două festivaluri (DOCUMENT)

01 May 2024 462

Guvernul Românieiactele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului României din 30 aprilie 2024

01 May 2024 307

Reducerea vârstei standard de pensionare pentru femeile care au născut şi crescut copii până la vârsta de 16 ani

30 Apr 2024 617

Proiect Atractiv SRL şi Unique Absolut SRL, absorbite de societatea Security Prevention SRL, controlată de fostul consilier local din Constanța Vasile Roșu

30 Apr 2024 335

Rianna Chiru și Ana Biciușcă, eleve la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, reprezentantele României în cadrul unui proiect Erasmus (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 461