Proiectul Centrul de practică, recreere și SPORTURI NAUTICE al studenților din cadrul Universității Ovidius din Constanța - NAUTIC@ OVIDIUS WATER a ajuns la final



Universitatea „Ovidius” Constanța (UOC) a încheiat proiectul Centrul de practică, recreere și SPORTURI NAUTICE al studenților din cadrul Universității Ovidius din Constanța - NAUTIC@ OVIDIUS WATER (NOW).
 
Activităţile din cadrul proiectului s-au desfăşurat în perioada aprilie - decembrie 2023, iar obiectivul general a vizat îmbunătățirea nivelului capacității fizice a studenților prin practicarea de sporturi nautice și activități sportive și de recreere, în vederea prevenirii și reducerii inactivității fizice și a obiceiurilor sedentare.
 
„În cadrul proiectului NOW studenții de la cele 16 facultăți ale Universității Ovidius din Constanța au desfășurat, în perioada octombrie – noiembrie 2023, opt serii de activități în care au practicat sporturi de apă, precum: plimbări cu caiacul, paddle board, canoe, windsurfing, plimbări cu hidrobicicleta, stand-up paddle, exerciții pe Yoga Dock Aqua Marina, în baza sportivă a Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS). De asemenea, în cadrul proiectului au fost aplicate o serie de chestionare din care reiese faptul că studenții UOC sunt interesați de practicarea sporturilor nautice în timpul orelor de educație fizică și sport”, a precizat conf. univ. dr. Florin Cazan, directorul proiectului.
 
Starea de sănătate fizică a studenților a fost monitorizată și evaluată în cadrul proiectului cu ajutorul unui analizor profesional de compoziție corporală Tanita, achiziționat în cadrul proiectului ACTIV-DIGI-SAN@UOC, desfășurat de FEFS în anul 2021. Totodată, în cadrul activităților au fost utilizate biciclete eliptice și aparate de vâslit achiziționate din proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC derulat de facultate în anul 2022.
         
Proiectul Centrul de practică, recreere și SPORTURI NAUTICE al studenților din cadrul Universității Ovidius din Constanța - NAUTIC@ OVIDIUS WATER (NOW) are o valoare totală de 259.000 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.
 
Citește și:
Universitatea „Ovidius” Constanța a finalizat proiectul INTER DIDACT. Activitățile desfășurate în cadrul acestuia
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 296

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 409

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 516

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 426

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 556

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 656

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 366

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 324

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 395

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 612

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 815

Universitatea „Ovidius” Constanța, gazda lansării volumului „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”, o lucrare despre regiunea Moldova

17 Apr 2024 469

Studentă la Universitatea „Ovidius” Constanța Andreea Lungan, medaliată cu bronz la Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS

16 Apr 2024 528

Istoriografia română la ceas de sărbătoare Profesoara UOC Viorica Moisuc - Nonaginta Annis!

15 Apr 2024 754

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 646