Proiectul de Hotărâre de Guvern care crește perioada de închiriere a plajelor, în consultare publică pe site-ul Ministerului Mediului

Ministerul mediului, apelor și pădurilor a publicat astăzi, în consultare publică, proiectul de HG care crește perioada de închiriere a plajelor. Mai exact a fost publicată pe site-ul instituției, Hotărârea pentru modificarea și completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 183/2020 privind aprobarea închirierii unor bunuri imobile proprietate publică a statului, aflate în administrarea Administrației Naționale „Apele Române”.

„În urma întâlnirii de luna trecută pe care am avut-o cu reprezentanții operatorilor din turism, iată că ne ținem de promisiune și am identificat soluţiile legale pentru a mări perioada de închiriere a plajelor. Astfel, am inițiat acest act normativ care reglementează, printre alte așpecte și extinderea perioadei de închiriere a sectoarelor de plajă, la 10 ani, ceea ce va duce la stabilitate şi predictibilitate în desfăşurarea activităţilor turistice. Totodată, sper ca și operatorii plajelor să se țină de promisiune, la rândul lor, și să ofere servicii de mai bună calitate pe litoralul românesc, la prețuri mai accesibile”, a declarat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet.

Potrivit reprezentanților Ministerului Mediului, necesitatea acestei modificări se datorează interesului social național generat de asigurarea condițiilor optime în sezonul estival, precum și de situația costurilor aferente dotărilor de plajă din sarcina operatorilor economici, astfel încât să permită o bună desfășurare a activităților specifice sezonului turistic estival.

„Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Națională „Apele Române”, asigură administrarea în bune condiții și exploatarea optimă a suprafețelor de plajă turistică de la Marea Neagră, susceptibile de închiriere, precum și îndeplinirea condițiilor privind realizarea funcției turistice a acestor bunuri aparținând domeniului public al statului.
Reamintim că în luna februarie a acestui an, ministrul mediului, apelor și pădurilor a participat la recepția lucrărilor pentru Lotul 4 - Agigea și Lotul 5 – Eforie, din cadrul Proiectului de reducere a eroziunii costiere și extinderea plajelor din sudul litoralului românesc“ - au mai precizta reprezentanții Ministerului Mediului.

Citește și: 

ABADLFenomenul cunoscut sub denumirea de cliffing, manifestat în zona Mamaia la linia țărmului, este unul normal (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Apele Române 85% din subsectoarele de plajă intrate în licitație publică au fost adjudecate în Etapa II

10 May 2023 1029

Ministerul Mediului simplifică procedura de licitare a plajelor! Iată ce conține proiectul de ordin (DOCUMENT)

24 Jan 2023 1558

Ministrul Cadariu „Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă care rezolvă problematica apărută în cursul anului trecut pe plajele de pe litoral“ (VIDEO)

28 Apr 2022 1479

Document Cât costă metrul pătrat de plajă închiriată pe litoralul Mării Negre românesc

09 Jun 2021 3572

Contracte reziliate de ABADL Crimar Pamico SRL şi Simca Dor SRL, fără sectoare de plajă

08 Sep 2014 3571

Ce agenţi economici au mai închiriat plaje de la ABADL

30 Jun 2014 2781