UPDATE Protest spontan în fața Consiliului Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

Angajații Direcției Judetene de Statistică Constanța participă astăzi la un protest spontan în fața Consiliului Județean Constanța. 

Despre protest a vorbit Alina Enache, expert superior la DJSC, dar și lider de sindicat.    

UPDATE: Oficial de la Direcția Județeană de Statistică CONSTANȚA

Astăzi, 23 noiembrie 2023, salariații din Direcția Județeană de Statistică CONSTANȚA, am decis să adoptăm o formă de protest spontan, care se va desfășura între orele 11.00-12.00 cu încetarea activitații în acest interval de timp, protest care va continua pe o perioadă nederminată, zilnic, timp de o oră, până cănd revendicările noastre vor fi soluționate.

Am adoptat această formă de manifestare, pentru a ne exprima nemulțumirea față de politicile de salarizare ale statisticienilor.

Solicităm salarii conforme cu nivelul de pregătire și complexitatea activității desfășurate, echitate în raport cu instituțiile la nivel central și cu alte instituții, care indiferent de context primesc majorari salariale sau reîncadrări în anexele Legii 153.

Principalele revendicări care vor conduce la soluționarea problemelor existente la nivelul instituției noastre sunt:
-     stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici cu funcții de execuție și conducere, precum și ale personalului contractual la nivelul administrației publice centrale;
-     funcționarii  publici și personalul contractual să beneficieze pentru complexitatea muncii, de un spor de 15% aplicat la salariul de bază.
-     având în vedere complexitatea și volumul mare de activitate, solicităm deblocarea angajărilor și marirea schemei de personal.

Facem precizarea că toate aceste revendicari au fost prezentate Guvernului României încă de anul trecut, prin Memorandumul cu tema: Solutionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și Direcțiilor teritoriale de Statistică. Acest memorandum a fost aprobat și semnat de  Primul Ministru al României dl. Nicolae-Ionel Ciucă, DAR NU A FOST PUS IN APLICARE.Solicităm Guvernului României, asumarea acestui Memorandum semnat și aprobat , respectiv punerea lui în aplicare.
Vom continua protestul spontan, iar in perioada următoare vom intensifica aceste acțiuni cu întreruperea totala a activitații, pana cand revendicarile noastre vor fi solutionate. 

Citește și: 

Protest la Casa de Pensii Constanța! Iată ce spun protestatarii (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.