Președintele PSD „Trebuie să ne gândim la copii şi să închidem anul şcolar“

Marcel Ciolacu. Facebook/Marcel CiolacuPreşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că, în condiţiile în care există un acord referitor la greva din Educaţie, anul şcolar ar trebui închis şi a anunţat totodată că în şedinţa de guvern de joi vor fi alocaţi bani pentru sectorul Sănătăţii, conform Agerpres.ro.

"Am văzut că şi ministrul Justiţiei a ieşit şi a făcut lămuririle în ceea ce priveşte anexele şi fundamentările unei OUG şi, din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte clare. În următoarea grilă, salariul debutantului va pleca de la salariul mediu brut pe economie. (...) Eu cred că e un moment în care s-au îndeplinit toate cerinţele iniţiale ale liderilor de sindicat şi este normal ca, în acest moment, când avem şi un memorandum, avem şi o ordonanţă, (...) cred că din acest moment trebuie să ne gândim la copii şi să închidem anul şcolar, ca pe urmă, împreună cu ministrul Muncii, să terminăm grila, aşa cum ne-am asumat până pe 15 iunie", a declarat Marcel Ciolacu la finalul unui eveniment.


În ceea ce priveşte Sănătatea, el a arătat că a avut "vreo două-trei discuţii" şi există unele restanţe la Legea 153, la fel cum sunt anumite restanţe şi în domeniul de Apărare şi Ordine publică.

"Şi, din câte ştiu eu, şi din ce am discutat cu domnul prim-ministru, mâine, în şedinţa de Guvern, aceste anexe vor intra în şedinţa de guvern şi se vor suplimenta aceşti bani - repet, diferenţe la Legea 153. Este cu totul altă abordare faţă de domnii din Educaţie, care ajunseseră la limita maximă", a explicat liderul PSD.


Despre faptul că preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, nu a semnat acest acord, Ciolacu a spus: "În primul rând, nu e un acord politic, e un angajament al meu şi al domnului Nicolae Ciucă, al celor mai mari partide care ne-am asumat în acest moment această discuţie şi până la urmă această grevă. (...) Am văzut că la toate discuţiile şi negocierile cu cei din Educaţie am fost prezent eu împreună cu domnul prim-ministru, solidari amândoi cu aceste greve. Şi atunci am venit, exact cum am propus de prima oară, cu un angajament politic în faţa liderilor de sindicat şi nu numai, din partea profesorilor".

Întrebat dacă săptămâna viitoare va fi instalat în funcţia de premier, Ciolacu a arătat că "mai întâi trebuie să terminăm cu greva".

Preşedinţii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au anunţat miercuri că şi-au asumat, printr-un acord politic al liderilor coaliţiei, garanţiile solicitate de sindicate privind majorările salariale din viitoarea grilă din sistemul de învăţământ.

Articol preluat de pe Agerpres.ro.

Citește și: 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu„Am depus o iniţiativă legislativă care prevede eliminarea, abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor“

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Calendarul alegerilor ce vor avea loc în 2024! Ce au decis liderii coaliției PSD-PNL

22 Feb 2024 431

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 22 februarie 2024

22 Feb 2024 233

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 700

Surse Alegerile prezidenţiale 2024 ar putea fi organizate în luna septembrie

21 Feb 2024 284

UPDATE Preşedinţii Ciolacu şi Ciucă, vor anunţa la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an!

21 Feb 2024 411

Marcel Ciolcau- „Eu doresc mâine să anunţ tot calendarul de alegeri“

20 Feb 2024 352

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 20 februarie 2024

20 Feb 2024 281

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 409

Guvern Premierul Ciolacu anunță reorganizarea a încă două ministere

16 Feb 2024 604

Premierul Ciolacu se întoarce în România, după vizita la expoziția „Dacia. L’ultima frontiera della romanità”, deschisă la Muzeul Național Roman din Roma

16 Feb 2024 373

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 16 ianuarie 2024

16 Feb 2024 283

Dan Puric și-a anunțat candidatura la prezidențiale din partea AUR

13 Feb 2024 1155

S-au blocat negocierile la Guvern PSD și PNL nu se înțeleg pe comasarea alegerilor

12 Feb 2024 682

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu reprezentanții Google pe tema unor viitoare investiții în România

12 Feb 2024 580

Horia Constantinescu, PSD „Știu să îmi asum atât victoria, cât și eșecul”

12 Feb 2024 565