Raed Arafat „Astăzi se împlinesc 32 de ani de când am început activitatea primei echipe de intervenție SMURD din Romania“

SMURD. Foto: Facebook/RAED ARAFATSeceratrul de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat a transmis astăzi un mesaj la aniversarea a 32 de ani de la înființarea în România a serviciului SMURD. 

„Astăzi se împlinesc 32 de ani de când am început, cu sprijinul regretatului profesor Mircea Chiorean și a mai multor colegi voluntari, activitatea primei echipe de intervenție SMURD din Romania, la Târgu Mureș!

Atunci se numea ”echipa SMUR” pentru că activitatea de descarcerare nu exista, din lipsa de echipamente și de instruire la nivelul pompierilor militari în domeniul descarcerării. Abia în 1993 am reușit să obținem, prin donație din partea pompierilor scoțieni, primele echipamente de descarcerare, adăugând un “D”, la propunerea domnului general Ionel Crăciun, comandantul Corpului Pompierilor Militari de atunci, că să se transforme denumirea SMUR în SMURD.

În 32 de ani, am pornit de la o echipa la peste 400 de echipe de intervenție de prim ajutor calificat și de terapie instensiva mobila cu medic. De la niciun elicopter la 9 baze de intervenție aeriana de salvare urmând în curând să devina 11, iar evoluția sistemului a fost una fară întrerupere, în ciuda tuturor obstacolelor, aducând continuu valoare adăugată sistemului medical, și celui de protecție civila, din Romania.

În 32 de ani, milioane de intervenții, zeci de mii de vieți salvate, uneori chair cu prețul vieții pentru salvatorii SMURD.

Toate cele menționate mai sus s-au întâmplat datorita implicării, a scrificiului și a pasiunii venite din partea miilor de medici, asistenți medicali, pompieri-paramedici, piloți și voluntari, care s-au implicat pe parcursul a 32 de ani, pentru a face din SMURD un serviciu de elita în slujba oamenilor de rand.

Le mulțumesc tuturor pentru implicare și dăruire și vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul și încrederea acordate acestui serviciu și colegilor care activează în cadrul lui!

Le mulțumesc în mod deosebit Inspectoratului General pentru Situații de urgenta, inspectoratelor județene pentru situații de urgenta și ISUBIF, Inspectoratului General de Aviație, și nu în ultimul rand, le mulțumesc conducerilor spitalelor în structura cărora funcționează unitățile de primiri urgenta care reprezintă o parte componenta și fundamentala a SMURD.
La Mulți Ani SMURD!

La mulți ani tuturor celor care activează, sau care au activat, în cadrul SMURD!“ - a transmis Raed Arafat într-un mesaj pe pagina sa de Facebook. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

STS Serviciul de urgență Minivacanță cu mii de apeluri la 112, la nivel național

07 May 2024 285

Cinci ani cu executare pentru un fost paramedic suspectat ar fi atins și masat sânii unei femei, într-o ambulanţă SMURD! S-a fixat primul termen în apel

07 May 2024 331

UPDATE Tragedie în a treia zi de Paște la Ovidiu! Un bărbat a murit după ce a căzut de pe podul ce traversează Canalul Poarta Albă-Midia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 May 2024 2373

Județul Tulcea Pompierii, în alertă - O casă a fost mistuită de flăcări!

06 May 2024 416

Tragedie în Capitală în prima zi de Paște! O persoană a ars de vie într-un incendiu pornit de la o candelă

05 May 2024 736

O fetiță de 10 ani a fost rănită în urma unui accident rutier în Cumpăna, județul Constanța

04 May 2024 823

UPDATE Accident rutier, la ieșirea din Lazu, județul Constanța. SMURD intervine

03 May 2024 672

EXCLUSIV Scandal într-o clădire în construcție din zona Tomis Nord din Constanța! Echipaje SMURD și de Ambulanță, chemate în ajutor (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 May 2024 1372

IGSUO intervenție în fiecare minut, în ultimele 24 de ore

30 Apr 2024 252

Știri Constanța azi UPDATE. LIVE VIDEO. Accident rutier mortal, la ieșire din 2 Mai spre Mangalia. Mașină răsturnată (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 9674

Accident rutier pe Autostrada A2 București-Constanța în apropiere de Medgidia (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 2064

ISU IalomițaStația de pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, la un accident rutier

29 Apr 2024 318

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

29 Apr 2024 247

Știri Constanța Accident rutier grav pe DN2A între Ovidiu și Mihail Kogălniceanu! Un pieton, decedat

28 Apr 2024 1603

UPDATE Accident rutier în Duminica Floriilor la Cernavodă! Două persoane, rănite

28 Apr 2024 866