RAJA Constanța anunță Lucrări majore la rețeaua de apă de pe bd. Al. Lăpușneanu! Sunt anunțate restricții de trafic

În prezent, RAJA SA derulează la nivelul municipiului Constanța, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 18 contracte de lucrări, cu o valoare totală de peste 611 milioane lei. Investițiile privind extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată vor avea ca finalitate peste 76 km de rețele noi de apă și canalizare pe 264 de străzi din municipiu.

Mare parte dintre aceste investiții vizează reabilitarea aducțiunilor și magistralelor de alimentare cu apă, precum și refulările ce asigură transportul apelor uzate către stațiile de epurare. Toate lucrările sunt de mari dimensiuni (diametrele conductelor de aducțiune sunt cuprinse între 300 și 1000 mm), realizate pe lungimi extinse, la adâncimi cuprinse între 2 și 8 metri.

Înlocuirea conductelor îmbătrânite, unele cu o vechime de peste 70 ani, ai căror parametri tehnologici sunt depășiți, va conduce la creșterea siguranței în funcționare a sistemului de alimentare cu apă prin reducerea pierderilor, asigurarea serviciului fără discontinuități și menținerea calității apei potabile, în timp ce sistemul de canalizare va fi mai ușor de întreținut și va putea prelua un debit mai mare de apă uzată.

Totodată, noile magistrale și conducte de aducțiune sunt dimensionate pentru a face față noilor cerințe de dezvoltare urbană a municipiului Constanța. Toate aceste lucrări sunt atent monitorizate și de către Primăria Constanța, ai cărei reprezentanți  urmăresc respectarea condițiilor de calitate și încadrarea în termenele stabilite prin contracte.
      
La ora actuală - 12 iunie 2023, se desfășoară intervenții majore și pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu la intersecția cu str. I.L. Caragiale, zona Casei de Cultură, unde se execută lucrări de reabilitare a magistralei de apă, din fontă ductilă, cu diametrul de 800 mm.

Acestea fac parte din contractul CL 34, “Reabilitare conducte magistrale, tronson 3 – municipiul Constanța”, în valoare de aproximativ 58,4 milioane lei. În zonă au fost descoperite diferite obstacole precum canivouri sau instalații ale altor deținători de utilități, unele abandonate, altele funcționale. În această situație a fost necesară modificarea traseului inițial și implicit modificarea soluției tehnice prin montarea a două conducte noi, cu diametrul de 450 mm.

Pentru a limita impactul asupra traficului din zona intens circulată, lucrările se vor executa pe parcursul nopții, urmând ca până dimineața zona de intervenție să fie adusă la stadiul de piatră. Conform graficelor, lucrările ce sunt executate la o adâncime de aproximativ 2 metri, urmează să fie finalizate într-un termen de 3 săptămâni în zona intersecției de la Casa de Cultură., informează un comunicat din partea RAJA SA. 
      
Tot în cursul acestei zile, au fost demarate și lucrările de schimbare a conductei de aducțiune DN 600, de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu în zona intersecției cu strada Nicolae Iorga. Intervențiile fac parte din contractul CL 33, “Reabilitare conducte de aducțiune și magistrale, stații de pompare și refulări aferente în municipiul Constanța”, în valoare de aproximativ 78,14 milioane lei.

Deoarece noua conductă va fi pozată la o adâncime de peste 4,5 metri și având în vedere riscurile și implicit respectarea normelor privind securitatea muncii, pozarea conductei se va face prin săpătură deschisă. În acest sens, pe bulevardul Al. Lăpușneanu, în zona intersecției cu str. Nicolae Iorga, traficul va fi blocat pe sensul de mers către stațiunea Mamaia. Astfel, circulația va fi deviată pentru ambele direcții de mers doar pe sensul înspre Gara Constanța.
           
În vederea desfășurării intervențiilor, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală, iar lucrările au fost avizate de către Poliția Rutieră. Durata de execuție a acestora este de aproximativ 2 săptămâni, având în vedere că este necesară și subtraversarea canivoului cu rețelele termice.

           
În toată această perioadă, echipe mixte, alcătuite din reprezentanți ai RAJA SA și ai Primăriei Constanța vor urmări desfășurarea activităților pentru respectarea termenelor stabilite și vor executa periodic verificări în teren astfel încât disconfortul creat de lucrările derulate să fie cât mai redus pentru cetățenii municipiului Constanța.  
           

Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele constructorilor fac eforturi ca durata de intervenție să fie cât mai redusă, astfel încât zona afectată să poată fi redată circulației în cel mai scurt timp și în cele mai bune condiții.

Amintim consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții.

Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea serviciilor., mai transmite sursa citată. Citește și: Se oprește apa în Culmea, Oituz, Baza Militară și Aeroportul din Mihail Kogălniceanu! Durata lucrărilor

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Două localități din județul Constanța, fără apă ca urmare a unei întreruperi de tensiune!

30 Nov 2023 476

RAJA Constanța Lista actualizată a localităților din județ unde nu este apă potabilă

29 Nov 2023 626

RAJA Constanța Presiune redusă în zona blocurilor din Ovidiu!

29 Nov 2023 606

Oficial de la SC RAJA SA 17 localități din județul Constanța, în continuare nealimentate cu apă

29 Nov 2023 448

Avarie RAJA la Medgidia! A fost întreruptă furnizarea apei

29 Nov 2023 382

Situație actualizată! Lista localităților din județul Constanța unde nu se furnizează apă potabilă

29 Nov 2023 485

RAJA Constanța Lista localităților din județul Constanța care nu au încă apă potabilă

28 Nov 2023 544

RAJA Constanța Avarie în Ovidiu. Iată cine nu are apă la robinete

28 Nov 2023 464

Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României

28 Nov 2023 477

Avarie RAJA în Constanţa. Ce zonă a municipiului este afectată

28 Nov 2023 671

RAJA Constanța Ce localități din județ nu au apă la această oră

28 Nov 2023 498

Știri Constanța 60 localități cu avarii la rețeaua de energie electrică. Lista localităților fără apă

28 Nov 2023 1076

RAJA Constanța Situația actualizată a localităților afectate de lipsa apei

27 Nov 2023 471

RAJA Constanța Nu se mai oprește apa în Palazu Mare. Iată de ce

27 Nov 2023 490

Ce localități sunt încă rămase fără apă, în județul Constanța, ca urmare a codului roșu

27 Nov 2023 783