RAJA Constanța Concursul de pictură și desen „Apa este viață” - 2024 este pe cale să înceapă!

Sursa foto: RAJA SA
  • Tema Zilei Mondiale a Apei 2024 este „Apa pentru Pace”, o temă sensibilă și provocatoare, așa cum este însuși acest lichid vital care stă la baza stabilității și prosperității acestei lumi, și implicit am putea spune la baza păcii.
 
RAJA se pregătește de sărbătoare! Ediția cu nr. 30 a Zilei Mondiale a Apei se apropie cu pași repezi. Deci urmează mult îndrăgitul concurs de pictură și desen „Apa este viață!”. Verificați dacă aveți toate ustensilele necesare pentru a crea cea mai frumoasă, cea mai inspirată, cea mai reprezentativă, cea mai „tare” creație artistică în imagini care să reflecte rolul apei, personaj principal în menținerea păcii și a vieții pe pământ, transmite un comunicat din partea RAJA SA.
 
Tema Zilei Mondiale a Apei 2024 este „Apa pentru Pace”, o temă sensibilă și provocatoare, așa cum este însuși acest lichid vital care stă la baza stabilității și prosperității acestei lumi, și implicit am putea spune la baza păcii.
 
Când apa este limitată sau poluată, ori când oamenii au acces inegal la aceasta, tensiunile pot crește între diferite comunități sau națiuni. Peste 3 miliarde de oameni din întreaga lume depind de apa care traversează granițele naționale. Cu toate acestea, doar 24 de state au acorduri de cooperare pentru o gestionare echitabilă a apei comune. De aceea, apa poate crea pace sau poate provoca conflicte. Dar apa nu este doar o resursă care trebuie folosită și care trebuie să fie concurată - este un drept uman, intrinsec fiecărui aspect al vieții. Atunci când cooperăm cu privire la apă, creăm un efect pozitiv - promovând armonia, generând prosperitate și construind rezistență la provocările comune. Cu această ocazie Națiunile Unite ne îndeamnă azi să ne unim în jurul apei și să o folosim în scopul  păcii, punând bazele unui viitor mai stabil și mai prosper.
 
Pentru că apa se află în centrul dezvoltării economice și sociale, fiind esențială pentru fiecare aspect al vieții, RAJA SA s-a implicat activ în promovarea importanței protejării acestei resurse și a implementat în timp cele mai bune tehnologii pentru un management durabil al apei.
 

„De aceea, așa cum acționăm de câțiva ani cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, și de această dată îi invităm și îi așteptăm pe copiii care vor să ni se alăture în acest demers de susținere a apei în cadrul concursului de pictură și desen „Apa este viață!” - 2024”, precizează sursa citată.

 
Concursul se adresează elevilor din județul Constanța, cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani. Aceștia sunt îndemnați să se facă văzuți și „auziți” prin răspunsul lor la provocările comune de a identifica modalități de folosire a apei pentru menținerea păcii printr-o creație originală, alb-negru sau în culori, folosind oricare dintre tehnicile de pictură sau desen. 
 
Acțiunea, care își propune să încurajeze și să promoveze talentul și creativitatea copiilor, se va derula în perioada 6 februarie - 22 martie 2024 pe pagina de Facebook RAJA SA.
 
Înscrierea în concurs se face prin trimiterea unei singure lucrări pentru fiecare participant, în format JPEG/PNG sau PDF, pe adresa de e-mail: concurs@rajac.ro,  în perioada 7 - 27 februarie 2024. Lucrarea va fi însoțită de Declarația de consimțământ parental și de celelalte informații prevăzute în Regulamentul concursului. Formatul transmis trebuie să fie de calitate, cu o rezoluție mare, care să pună cât mai bine în valoare lucrarea Condițiile explicite sunt prevăzute în Regulamentul concursului publicat pe pagina de Facebook RAJA și pe site-ul www.rajac.ro.  
 
Toate lucrările înregistrate vor fi publicate, începând cu data de 5 martie 2024, în cadrul unei expoziții virtuale, pe pagina de Facebook RAJA SA, în două albume, câte unul pentru fiecare categorie de vârstă (7-11 ani, respectiv 12-16 ani), pentru a fi votate de public. După încheierea perioadei de VOT, primele 25 de lucrări votate de public pentru fiecare categorie de vârstă, vor fi evaluate de către o comisie de jurizare, organizată la nivelul RAJA SA, care va desemna câștigătorii.

 
Premiile puse în joc sunt laptopuri, tablete, console Nintendo și vouchere la librăria Cărturești.
 

Calendarul concursului:
  • 6 februarie 2024 - lansare Concurs;
  • 7 - 27 februarie 2024 - înscrierea în Concurs a lucrărilor;
  • 28 februarie - 4 martie 2024 - colectarea și pregătirea lucrărilor pentru postare;
  • 5 - 17 martie 2024 - Start vot! (acumulare voturi);
  • 18 - 21 martie 2024 - verificarea respectării condițiilor de participare la Concurs, jurizarea celor mai apreciate lucrări votate de public și validarea câștigătorilor;
  • 22 martie 2024 - anunțarea câștigătorilor pe pagina de Facebook/informarea câștigătorilor pe e-mail sau telefonic;
  • 25 martie - 5 aprilie 2024 - premierea câștigătorilor.
 

„Succes tuturor participanților!”, a încheiat sursa citată.




Citește și:
RAJA Constanța: Locuitorii din Mangalia vor fi lipsiți de apă la robinete. Ce zonă va fi afectată

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Constanța Se execută lucrări de întreținere a rezervoarelor din Năvodari, Sibioara și Corbu de Sus!

26 Apr 2024 299

Constanța Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la RAJA (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 496

Atenție, se oprește apa în mai multe cartiere din Constanța!

23 Apr 2024 1098

O lucrare programată de RAJA SA în județul Constanța, va fi replanificată. Ce localități erau vizate

23 Apr 2024 2900

RAJA SA Furnizarea apei în satele Palazu Mic și Piatra, din comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, orpită joi

23 Apr 2024 400

RAJA Constanța anunță întreruperea furnizării apei în Lazu, Agigea și Eforie Nord!

21 Apr 2024 3121

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Lazu, Agigea și Eforie Nord!

19 Apr 2024 428

RAJA Constanța Se oprește apa în Stațiunea Eforie Nord! Vezi când

16 Apr 2024 654

RAJA SA, gazdă, în cadrul Programului Național Școala Altfel, pentru elevii de la Școala Gimnazială “Remus Opreanu” din Constanța (FOTO)

15 Apr 2024 408

RAJA Constanța Consumatorii din Eforie Nord, fără apă la robinete. Iată în ce interval

15 Apr 2024 537

RAJA Constanța Mai mulți consumatori din Constanța rămân fără apă la robinete, miercuri

15 Apr 2024 1080

Lucrări la rețeaua de apă din Constanța! Se oprește furnizarea apei! Vezi dacă ești afectat

14 Apr 2024 3829

RAJA Constanța Locuitorii din Eforie Nord rămân fără apă la robinete! Iată intervalul

13 Apr 2024 511

RAJA Constanța Se oprește apa în Eforie Nord!

12 Apr 2024 771

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în zonele KM 4 și Far din Constanța!

12 Apr 2024 739