UPDATE. RAJA Constanța Din cauza căderilor de tensiune, zeci de localități, inclusiv municipiul Constanța, sunt afectate de lipsa apei potabile!

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Pexels
  • La această oră, județul Constanța încă se află sub avertizare de cod de vreme severă, cu rafale de vânt care au atins pragul critic de 100 km/h. Având în vedere acest aspect, la nivelul mai multor surse și stații tratare și/sau pompare s-au înregistrat noaptea trecută fluctuații și căderi de tensiune ce au afectat alimentarea cu apă în mai multe localități din județ, inclusiv municipiul Constanța.
     
La această oră, județul Constanța încă se află sub avertizare de cod de vreme severă, cu rafale de vânt care au atins pragul critic de 100 km/h. Având în vedere acest aspect, la nivelul mai multor surse și stații tratare și/sau pompare s-au înregistrat noaptea trecută fluctuații și căderi de tensiune ce au afectat alimentarea cu apă în mai multe localități din județ, inclusiv municipiul Constanța, transmite un comunicat din partea RAJA SA.

În această dimineață sunt afectate de lipsa apei potabile următoarele localități: Biruința, Topraisar, Corbu, Mihail Kogălniceanu (inclusiv aeroportul si zona bazei militare), Oituz, Valu lui Traian, Castelu, Poarta Albă, Murfatlar, Cobadin, Viișoara, Cernavodă, Ștefan cel Mare, Făclia și Saligny.

În jurul orei 3.30, la Stația de Pompare si Tratare Palas s-au înregistrat mai multe fluctuații urmate de o cădere totală de tensiune, motiv pentru care pompele de la nivelul stației nu au mai putut funcționa. Până la remedierea situației de natură electrică sunt afectați de lipsa apei consumatorii din municipiul Constanța din următoarele zone: CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Industrială, Brătianu, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Abator, Gară, Casa de Cultură, Compozitori, Coiciu, Inel I, Inel II, 1 Mai și Depozite - Halta Traian.

Pentru remedierea situației, echipele RAJA de permanență din cadrul stației sunt pregătite să facă toate manevrele necesare pentru repornirea pompelor în condiții de siguranță, însă intervențiile lor sunt condiționate de stabilizarea alimentării cu energie. Având în vedere zona mare deservită, și implicit lungimea și diametrul rețelei, pentru ca sistemul să intre în presiune și toți abonații să aibă din nou apă la presiuni normale, este nevoie de o perioadă de aproximativ 2-3 ore. 

„Asigurăm toți abonații afectați că lucrătorii RAJA vor face tot posibilul pentru asigurarea continuității serviciului de alimentare cu apă în condiții optime, atâta timp cât nu vor mai exista fluctuații sau căderi de tensiune în alimentarea cu energie a sistemelor operate.

Facem un apel către toți consumatorii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă cu potabilă și canalizare, pentru remedierea acestor situații într-un timp cât mai scurt, să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societății la numărul de telefon 0241.924 tasta 3.

Amintim că în urma atenționărilor meteo, la nivelul municipiului Constanța sunt constituit 12 echipe de intervenție, iar în restul județului alte 9, dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere, care acționează pentru remediere tuturor solicitărilor primite la dispeceratul societății”, a încheiat sursa citată.


Update 26 Noiembrie – ora 08.00

În ultima oră, s-au înregistrat căderi totale de tensiune la sursele ce asigură alimentarea cu apă la nivelul localităților Negru Vodă, Cotu Văii, Poiana, General Scărișoreanu și Plopeni.
Situația actualizată a localităților fără apă potabilă este următoarea: Biruința, Topraisar, Corbu, Mihail Kogălniceanu (inclusiv aeroportul si zona bazei militare), Oituz, Valu lui Traian, Castelu, Poarta Albă, Murfatlar, Cobadin, Viișoara, Cernavodă, Ștefan cel Mare, Făclia, Saligny, Poiana, Negru Vodă, Cotu Văii, General Scărișoreanu și Plopeni.


În continuare în municipiul Constanța, din cauza lipsei de energie de la stația de tratare și pompare Palas, nu se poate asigura apă potabilă abonaților din zonele și cartierele: CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Industrială, Brătianu, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Abator, Gară, Casa de Cultură, Compozitori, Coiciu, Inel I, Inel II, 1 Mai și Depozite - Halta Traian, transmite RAJA SA. 

UPDATE  ora 11.30:  Ca urmare a lipsei de energie electrică orașul Constanța rămâne fără apă potabilă!

La ora actuală a căzut tensiunea la toate sursele care alimentează tot orașul Constanța (Palas, Cișmele, Galeșu și Constanța Nord). În aceste condiții toți consumatorii din mun. Constanța vor rămâne fără apă la robinete în aproximativ 2 ore. Asigurăm abonații că vom relua alimentarea cu apă la parametrii optimi imediat ce echipele furnizorului de energie vor
reuși să repună în funcțiune liniile de tensiune. Vom reveni cu amănunte imediat ce vor apărea informații noi din teren, a mai transmis RAJA SA.

Citește și:
COD ROȘU de vreme rea la Constanța! Au fost trimise mesaje RO-Alert

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Constanța Se oprește apa în zonele Mamaia, Mamaia Sat și Mamaia Nord!

28 Feb 2024 504

RAJA Constanța Reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv către consumatorii din localitățile Năvodari, Corbu, Lumina și Sibioara

28 Feb 2024 305

RAJA Constanța Avarie la intersecția strada Soveja cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Iată ce consumatori vor fi afectați de lipsa apei

28 Feb 2024 1572

Patru localități din județul Constanța, fără apă la robinete timp de câteva zile! De ce a fost luată această decizie

25 Feb 2024 1222

RAJA Constanța anunță Se oprește apa în zonele Mamaia, Mamaia Sat și Mamaia Nord

24 Feb 2024 661

RAJA Constanța Se oprește apa în zonele Mamaia, Mamaia Sat și Mamaia Nord!

23 Feb 2024 494

Se oprește apa în Năvodari, Corbu, Lumina și Sibioara pentru lucrări la rețeaua de apă

22 Feb 2024 522

RAJA Constanța Premii atractive la concursul de pictură și desen Apa este Viață – ediția 2024! Doar șapte zile pentru a vă înscrie (FOTO)

21 Feb 2024 411

Avarie RAJA în Mamaia Sat, județul Constanța. A fost oprită furnizarea apei

16 Feb 2024 502

RAJA Constanța Se oprește furnizarea apei la Valu lui Traian

14 Feb 2024 481

RAJA SA oprește furnizarea apei la Valu lui Traian, județul Constanța

13 Feb 2024 525

Lucrări RAJA în municipiul Constanța! Se oprește furnizarea apei în mai multe zone

13 Feb 2024 699

Trei localități din județul Constanța, fără apă la robinete din această noapte din cauza unei avarii

11 Feb 2024 3586

RAJA Constanța Apă oprită în Zona Centrală din municipiu. Iată străzile vizate

09 Feb 2024 633

Trei localități din județul Constanța, fără apă la robinete la începutul săptămânii viitoare

08 Feb 2024 4173