UPDATE. RAJA Constanța Din cauza căderilor de tensiune, zeci de localități, inclusiv municipiul Constanța, sunt afectate de lipsa apei potabile!

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Pexels
  • La această oră, județul Constanța încă se află sub avertizare de cod de vreme severă, cu rafale de vânt care au atins pragul critic de 100 km/h. Având în vedere acest aspect, la nivelul mai multor surse și stații tratare și/sau pompare s-au înregistrat noaptea trecută fluctuații și căderi de tensiune ce au afectat alimentarea cu apă în mai multe localități din județ, inclusiv municipiul Constanța.
     
La această oră, județul Constanța încă se află sub avertizare de cod de vreme severă, cu rafale de vânt care au atins pragul critic de 100 km/h. Având în vedere acest aspect, la nivelul mai multor surse și stații tratare și/sau pompare s-au înregistrat noaptea trecută fluctuații și căderi de tensiune ce au afectat alimentarea cu apă în mai multe localități din județ, inclusiv municipiul Constanța, transmite un comunicat din partea RAJA SA.

În această dimineață sunt afectate de lipsa apei potabile următoarele localități: Biruința, Topraisar, Corbu, Mihail Kogălniceanu (inclusiv aeroportul si zona bazei militare), Oituz, Valu lui Traian, Castelu, Poarta Albă, Murfatlar, Cobadin, Viișoara, Cernavodă, Ștefan cel Mare, Făclia și Saligny.

În jurul orei 3.30, la Stația de Pompare si Tratare Palas s-au înregistrat mai multe fluctuații urmate de o cădere totală de tensiune, motiv pentru care pompele de la nivelul stației nu au mai putut funcționa. Până la remedierea situației de natură electrică sunt afectați de lipsa apei consumatorii din municipiul Constanța din următoarele zone: CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Industrială, Brătianu, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Abator, Gară, Casa de Cultură, Compozitori, Coiciu, Inel I, Inel II, 1 Mai și Depozite - Halta Traian.

Pentru remedierea situației, echipele RAJA de permanență din cadrul stației sunt pregătite să facă toate manevrele necesare pentru repornirea pompelor în condiții de siguranță, însă intervențiile lor sunt condiționate de stabilizarea alimentării cu energie. Având în vedere zona mare deservită, și implicit lungimea și diametrul rețelei, pentru ca sistemul să intre în presiune și toți abonații să aibă din nou apă la presiuni normale, este nevoie de o perioadă de aproximativ 2-3 ore. 

„Asigurăm toți abonații afectați că lucrătorii RAJA vor face tot posibilul pentru asigurarea continuității serviciului de alimentare cu apă în condiții optime, atâta timp cât nu vor mai exista fluctuații sau căderi de tensiune în alimentarea cu energie a sistemelor operate.

Facem un apel către toți consumatorii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă cu potabilă și canalizare, pentru remedierea acestor situații într-un timp cât mai scurt, să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societății la numărul de telefon 0241.924 tasta 3.

Amintim că în urma atenționărilor meteo, la nivelul municipiului Constanța sunt constituit 12 echipe de intervenție, iar în restul județului alte 9, dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere, care acționează pentru remediere tuturor solicitărilor primite la dispeceratul societății”, a încheiat sursa citată.


Update 26 Noiembrie – ora 08.00

În ultima oră, s-au înregistrat căderi totale de tensiune la sursele ce asigură alimentarea cu apă la nivelul localităților Negru Vodă, Cotu Văii, Poiana, General Scărișoreanu și Plopeni.
Situația actualizată a localităților fără apă potabilă este următoarea: Biruința, Topraisar, Corbu, Mihail Kogălniceanu (inclusiv aeroportul si zona bazei militare), Oituz, Valu lui Traian, Castelu, Poarta Albă, Murfatlar, Cobadin, Viișoara, Cernavodă, Ștefan cel Mare, Făclia, Saligny, Poiana, Negru Vodă, Cotu Văii, General Scărișoreanu și Plopeni.


În continuare în municipiul Constanța, din cauza lipsei de energie de la stația de tratare și pompare Palas, nu se poate asigura apă potabilă abonaților din zonele și cartierele: CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Industrială, Brătianu, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Abator, Gară, Casa de Cultură, Compozitori, Coiciu, Inel I, Inel II, 1 Mai și Depozite - Halta Traian, transmite RAJA SA. 

UPDATE  ora 11.30:  Ca urmare a lipsei de energie electrică orașul Constanța rămâne fără apă potabilă!

La ora actuală a căzut tensiunea la toate sursele care alimentează tot orașul Constanța (Palas, Cișmele, Galeșu și Constanța Nord). În aceste condiții toți consumatorii din mun. Constanța vor rămâne fără apă la robinete în aproximativ 2 ore. Asigurăm abonații că vom relua alimentarea cu apă la parametrii optimi imediat ce echipele furnizorului de energie vor
reuși să repună în funcțiune liniile de tensiune. Vom reveni cu amănunte imediat ce vor apărea informații noi din teren, a mai transmis RAJA SA.

Citește și:
COD ROȘU de vreme rea la Constanța! Au fost trimise mesaje RO-Alert

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Constanța Se execută lucrări de întreținere a rezervoarelor din Năvodari, Sibioara și Corbu de Sus!

26 Apr 2024 329

Constanța Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la RAJA (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 501

Atenție, se oprește apa în mai multe cartiere din Constanța!

23 Apr 2024 1102

O lucrare programată de RAJA SA în județul Constanța, va fi replanificată. Ce localități erau vizate

23 Apr 2024 2907

RAJA SA Furnizarea apei în satele Palazu Mic și Piatra, din comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, orpită joi

23 Apr 2024 401

RAJA Constanța anunță întreruperea furnizării apei în Lazu, Agigea și Eforie Nord!

21 Apr 2024 3124

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Lazu, Agigea și Eforie Nord!

19 Apr 2024 431

RAJA Constanța Se oprește apa în Stațiunea Eforie Nord! Vezi când

16 Apr 2024 655

RAJA SA, gazdă, în cadrul Programului Național Școala Altfel, pentru elevii de la Școala Gimnazială “Remus Opreanu” din Constanța (FOTO)

15 Apr 2024 408

RAJA Constanța Consumatorii din Eforie Nord, fără apă la robinete. Iată în ce interval

15 Apr 2024 537

RAJA Constanța Mai mulți consumatori din Constanța rămân fără apă la robinete, miercuri

15 Apr 2024 1080

Lucrări la rețeaua de apă din Constanța! Se oprește furnizarea apei! Vezi dacă ești afectat

14 Apr 2024 3834

RAJA Constanța Locuitorii din Eforie Nord rămân fără apă la robinete! Iată intervalul

13 Apr 2024 511

RAJA Constanța Se oprește apa în Eforie Nord!

12 Apr 2024 771

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în zonele KM 4 și Far din Constanța!

12 Apr 2024 739