RAJA Constanța Reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv către consumatorii din localitățile Năvodari, Corbu, Lumina și Sibioara

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Pexels
 
  • Echipele de intervenție au reușit, în cursul acestei nopți, finalizarea lucrărilor de conectare a noului tronson, cu diametrul 1.000 mm, edificat între stația de tratare și pompare Cota 20 și zona Pod Rutier (Ovidiu), la magistrala existentă. Imediat, s-au făcut manevrele de vane necesare pentru umplerea instalației și intrarea în presiune.

Echipele de intervenție au reușit, în cursul acestei nopți, finalizarea lucrărilor de conectare a noului tronson, cu diametrul 1.000 mm, edificat între stația de tratare și pompare Cota 20 și zona Pod Rutier (Ovidiu), la magistrala existentă. Imediat, s-au făcut manevrele de vane necesare pentru umplerea instalației și intrarea în presiune, conform RAJA SA.

„Amintim consumatorilor că timpul necesar pentru încărcarea cu apă a rețelei de distribuție poate ajunge până la 24 ore, având în vedere lungimea, dar și diametrul conductei de 1000 mm. Prin urmare, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv către consumatorii din localitățile Năvodari, Corbu, Lumina și Sibioara. Precizăm că la capetele de coloană și la etajele superioare pot să apară abateri de la acest program, în funcție și de consumurile înregistrate în această perioadă.

Atenționăm consumatorii de apă potabilă din zonele menționate că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calității apei potabile din punct de vedere al turbidității şi culorii. În această situație, până la limpezirea apei se va evita consumul”, precizează surrsa citată.


Investiția face parte din Contractul de Lucrări 22 „Reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție în localitatea Lazu, reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție și canalizare, reabilitare stație de pompare apa uzată, stații noi de pompare apă uzată și conducte de refulare aferente, din localitatea Agigea. Rețele apă Ovidiu, Cumpăna, Poiana. Aducțiuni Ovidiu, Poiana. Rețele de canalizare Ovidiu, Cumpăna, Poiana”, în aloare de aproximativ 70 milioane lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM).

„Amintim consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung deoarece prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor”, a încheiat sursa citată.Citește și:
RAJA Constanța: Avarie la intersecția strada Soveja cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Iată ce consumatori vor fi afectați de lipsa apei

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Constanța Se oprește apa în localitățile Poiana, Săcele și Traian!

24 Apr 2024 311

Constanța Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la RAJA (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 437

Atenție, se oprește apa în mai multe cartiere din Constanța!

23 Apr 2024 1008

O lucrare programată de RAJA SA în județul Constanța, va fi replanificată. Ce localități erau vizate

23 Apr 2024 2528

RAJA SA Furnizarea apei în satele Palazu Mic și Piatra, din comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, orpită joi

23 Apr 2024 378

Locuitorii din Mihai Viteazu și Corbu, județul Constanța, fără apă la robinete miercuri

23 Apr 2024 400

RAJA Constanța Apa, oprită în Lazu, Agigea și Eforie Nord!

22 Apr 2024 499

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Corbu și Mihai Viteazu! Vezi când

22 Apr 2024 348

RAJA Constanța anunță întreruperea furnizării apei în Lazu, Agigea și Eforie Nord!

21 Apr 2024 3061

Avarie RAJA în Constanţa. Ce zonă a municipiului este afectată?

19 Apr 2024 629

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Lazu, Agigea și Eforie Nord!

19 Apr 2024 413

RAJA ConstanțaSe oprește apa în localitățile Mihai Kogălniceanu, Culmea și Oituz!

18 Apr 2024 407

RAJA Constanța UPDATE. Avarie în această după-amiază. Iată consumatorii afectați

16 Apr 2024 855

RAJA Constanța Se oprește apa în Stațiunea Eforie Nord! Vezi când

16 Apr 2024 648

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Stațiunile Venus, Jupiter și Cap Aurora

16 Apr 2024 355