Republica Moldova Vicepreşedintele parlamentului, Mihai Popşoi, va prelua funcţia de ministru de externe

Foto: Facebook/Mihai PopsoiVicepreşedintele parlamentului, Mihai Popşoi, va prelua funcţia de ministru de externe, a anunţat premierul Dorin Recean în cadrul şedinţei guvernului de la Chişinău, potrivit portalului Deschide.md citat de Agerpres.ro

"De săptămâna viitoare, portofoliul la Ministerul de Externe îl va prelua actualul vicepreşedinte al parlamentului, Mihai Popşoi. Vreau să-i mulţumesc domnului Popşoi pentru că se va alătura echipei guvernamentale", a declarat el.


Totodată, Recean a precizat că în structura guvernamentală ar urma să apară un nou minister. Este vorba de Ministerul pentru Afaceri Europene care va fi condus de actualul secretar de stat al MAEIE, Cristina Gherasimov.

"Portofoliul de integrare europeană va fi încredinţat Cristinei Gherasimov, care va conduce Ministerul pentru Afaceri Europene care va coordona şi activitatea Biroului de Integrare Europeană", a adăugat şeful executivului moldovean.


Nicu Popescu a anunţat miercuri că părăseşte funcţia de ministru de externe, afirmând că are nevoie de o pauză, dar a subliniat că va continua să contribuie la eforturile de aderare a Republicii Moldova la UE.

De altfel, Mihai Popşoi a avut o primă discuţie la telefon cu ministrul de externe al României, Luminiţa Odobescu, după desemnarea sa în funcţia de şef al diplomaţiei moldoveneşti. Anunţul a fost făcut chiar de Odobescu pe Twitter, unde a ţinut să-i adreseze lui Popşoi şi un mesaj de felicitare cu această ocazie, conform Deschide.md.

Agerpres.ro

Citește și: 

Ministrul de externe al Republicii Moldova şi-a anunţat demisia

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.