Restaurantele din parcurile Sectorului 1 se vor închide la ora 23.00. „Apărăm drepturile și sănătatea locuitorilor și redăm parcurile comunității locale”

  • Toate restaurantele care funcționează în parcurile din Sectorul 1 vor avea programul de activitate până la ora 23.00. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a decis ca toate autorizațiile de funcționare pe care administrația locală le emite pentru unitățile comerciale cu activitate de restaurant în parcuri să se elibereze cu program de funcționare ce nu poate depăși intervalul orar cuprins între orele 7.00 -  23.00.
     
Toate restaurantele care funcționează în parcurile din Sectorul 1 vor avea programul de activitate până la ora 23.00. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a decis ca toate autorizațiile de funcționare pe care administrația locală le emite pentru unitățile comerciale cu activitate de restaurant în parcuri să se elibereze cu program de funcționare ce nu poate depăși intervalul orar cuprins între orele 7.00 -  23.00, transmite un comunicat din partea Primăriei Sectorului 1 al Municipiului București.

„După cum știți, am avut multe plângeri din cauza muzicii date la maxim în parcul Herăstrău de patronii unor așa-zise cluburi de fițe. Câțiva dintre acești afaceriști, care au sprijin politic tocmai în Guvernul României și plătesc chirie unor firme controlate din Panama, s-au crezut stăpâni pentru parcurile noastre. Pentru că au ignorat ani la rând nevoia de liniște a comunității locale, crezând că nu li se poate întâmpla nimic, o să-i oblig eu să respecte legea și bunul simț", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.


În cazul autorizațiilor deja emise, cu depășirea orarului 07.00-23.00, primarul Clotilde Armand a cerut revizuirea în regim de urgență a acestora, cu respectarea programului amintit mai sus. De asemenea, edilul Sectorului 1 a mai solicitat funcționarilor Serviciului Autorizații de Funcționare și Servicii Publice din cadrul Primăriei Sectorului 1 să nu mai emită autorizații de funcționare în interiorul parcurilor pentru unitățile comerciale și de prestări servicii care prin natura activității acestora pot crea riscuri pentru sănătatea populației sau disconfort comunității prin producerea de zgomot, vibrații, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc. 

Această decizie a fost luată în baza prevederilor „Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației", aprobate prin ordin al Ministrului Sănătății.

„Ani la rând, patronii cluburilor din Herăstrău au făcut legea în Sectorul 1, cu complicitatea fostelor administrații. Eu și echipa mea apărăm drepturile și sănătatea locuitorilor și redăm parcurile comunității locale", a mai precizat primarul Clotilde Armand, a încheiat sursa citată.Citește și:
Niculina Cârstea și cei 30 de ani de realizări artistice la Teatrul „Oleg Danovski” Constanța

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.