Reuniune la Palatul Victoria a Comitetului de monitorizare a PNRR

foto: pixabay

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a prezidat, luni, 16 mai, reuniunea de la Palatul Victoria a Comitetului de monitorizare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României, fiind analizată situația apelurilor de proiecte competitive necesare pentru investițiile prevăzute și aprobate în cadrul PNRR.
 
În contextul în care, săptămâna trecută, Comisia Europeană a dat undă verde mai multor măsuri propuse de România pentru implementarea PNRR și a schemelor de ajutor de stat așteptate de IMM-uri, premierul a solicitat instituțiilor care gestionează implementarea PNRR continuarea dialogului cu experții Comisiei Europene astfel încât România să poată accesa resursele puse la dispoziție în cadrul acestui Plan, informează Guvernul României. 

 

„Vrem să ne asigurăm că pașii pe care îi parcurgem sunt optimi pentru atingerea țintelor și jaloanelor asumate de România. Continuarea dialogului cu Comisia Europeană ne dă posibilitatea să clarificăm din timp toate acele elemente luate în considerare de experți la evaluarea apelurilor de proiecte finanțate prin PNRR.

Timpul și ritmul în care acționăm acum sunt decisive pentru ca reformele și investițiile pe care România și le-a propus să se concretizeze cât mai repede în beneficiul românilor și economiei naționale”, a subliniat premierul.

 
În cadrul PNRR, în Decizia de punere în aplicare a Consiliului din 3 noiembrie 2021 de aprobare a evaluării planului de redresare și reziliență al României (CID), sunt prevăzute și aprobate investiții care includ 69 apeluri de proiecte competitive, cu o valoare totală de 13,462 miliarde de euro (reprezentând aprox. 47% din valoarea totală a PNRR), din care 28 au termen de lansare în primele două trimestre ale acestui an.

Conform analizei datelor puse la dispoziție de ministere și alte instituții care gestionează implementarea PNRR, până acum au fost identificate 20 de apeluri care includ scheme care trebuie notificate la Consiliul Concurenței.

Dintre acestea, 8 au fost avizate sau sunt în curs de avizare la Consiliul Concurenței, iar restul de 12 se află în diverse stadii de elaborare.

Este vorba despre proiecte de investiții care vizează pădurile și protecția biodiversității, managementul deșeurilor, eficiența energetică și reziliența clădirilor, domeniul energiei, transformarea digitală, sprijin pentru mediul de afaceri și cercetare, dezvoltare și inovare, dezvoltarea infrastructurii pentru transportul verde, turismul, cultura și buna guvernanță, mai precizează sursa citată. 


 

„Felicit Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru că azi, în primele trei ore de la lansarea proiectelor, a înregistrat deja cereri de finanțare pentru peste 800 de milioane de euro din bugetul total de 2,7 miliarde al Fondului Local, componentă a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Procedurile transparente și buna organizare sunt necesare pentru a ne asigura că reușim să accesăm fiecare euro din cele 30 de miliarde”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Cseke Attila „Autoritățile publice locale au depus cereri în valoare de 1,92 miliarde de euro pentru dezvoltarea localităților“

01 Jul 2022 284

Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind decarbonizarea sectorului energetic

30 Jun 2022 283

Ministrul Dezvoltării „Vom construi peste 100 de creșe noi, moderne și prietenoase cu mediul”

30 Jun 2022 283

Ministerul Dezvoltării deschide apelul de proiecte pentru construcția de creșe finanțate prin PNRR

25 Jun 2022 367

Ministrul Mediului "Suntem departe de a fi la un nivel acceptabil de colectare a deşeurilor"

16 Jun 2022 557

Nicolae Ciucă Obiectivul este ca până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele pentru Autostrada Moldova (VIDEO)

16 Jun 2022 494

PNRR Perioada de depunere a propunerilor de proiecte de producție de energie eoliană și solară, prelungită până pe 22 iunie

14 Jun 2022 421

Ministerul Dezvoltării ia măsuri pentru absorbția fondurilor europene

09 Jun 2022 452

Ciucă Este nevoie să ne asumăm decizii curajoase pentru un mediu mai sănătos

08 Jun 2022 385

Primăria Mihai Kogălniceanu, județul Constanța, a semnat primul contract PNRR! Anunțul primarului Anca Belu

07 Jun 2022 623

Primele contracte din România finanțate prin PNRR au fost semnate de Ministerul Dezvoltării. Unul dintre contracte vizează județul Constanța

07 Jun 2022 648

Se lansează în consultare publică primele ghiduri de finanţare pe componenta deşeuri din PNRR

31 May 2022 457

Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre pensii "Nu scrie nicăieri, în nicio lege a pensiilor din UE"

29 May 2022 817

Ministrul Sorin Grindeanu speră că toți kilometri de autostradă asumați prin PNRR vor fi realizați până în anul 2026

28 May 2022 1041

Care este data la care România depune prima cerere de plată a PNRR în valoare de 3 miliarde de euro (VIDEO)

26 May 2022 513