România a cumpărat, fără nicio licitație, rachete israeliene Spike LR2. Valoarea contractului este uriașă


Sursa foto: Wikipedia
 
  • Compania Naţională Romtehnica, aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naţionale (MapN) şi care acţionează ca interfaţă între industria românească de apărare şi partenerii externi ai acesteia, a încheiat un acord-cadru pe 4 ani pentru cumpărarea de rachete antitanc, relevă date analizate de Profit.ro, informează știripesurse.ro.

Valoarea totală a achiziţiei se ridică la peste 358 milioane lei plus TVA, adică mai mult de 426 milioane lei cu tot cu taxă.

Acordul-cadru de furnizare de rachete antitanc a fost semnat cu compania Eurospike GmbH, înregistrată în Germania. Aceasta este un joint-venture între producătorii germani de armament Diehl Defence (40%) şi Rheinmetall Defence Electronics (40%), plus o subsidiară olandeză a celui israelian Rafael Advanced Defense Systems (20%).

Furnizorul va livra rachete model Spike LR2, de generaţia a 5-a, conceput de israelienii de la Rafael.

Înţelegerea a fost semnată de Romtehnica prin negociere directă fără publicare prealabilă, permisă de legislaţia în vigoare a achiziţiilor militare în mai multe situaţii.
 
Citește și

La Constanța, Romtehnica SA cumpără vedetă de intervenție pentru scafandri! Contract estimat la peste 46 de milioane de euro (DOCUMENT)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.