Romul irlandez, o aromă din trecut care rămâne mereu actuală!



 
 
 
Ești pregătit să afli mai multe despre un distilat care a fost inițial utilizat în scop medicinal, însă care a devenit prima tărie consumată doar pentru că „avea gust bun”? După cum ai ghicit probabil, este vorba despre rom, un distilat exotic, a cărui istorie începe cândva între secolele XV-XVI.
 
Cu un gust dulceag, care se datorează trestiei de zahăr din care este obținută, această băutură este produsă în mai multe locuri din lume. Doar câteva exemple sunt Caraibe, Barbados, Jamaica, Guatemala, Puerto Rico, dar și Irlanda.
 
De amintit și faptul că fiecare distilerie are propria rețetă și, implicit, propria metodă de producere. Totuși, în general, orice tip de rom este făcut fie din trestie de zahăr, fie din derivați ai acestei plante. Deși metoda de obținere diferă de la un producător la altul, primul pas este întotdeauna reprezentat de procesarea trestiei.
 
Așadar, punctul de pornire constă în presarea trestiei de zahăr, moment în care se elimină surplusul de apă, ceea ce permite începerea următorului pas. În cazul băuturilor agricole, este vorba despre fermentare, iar, în restul cazurilor, trestia fermentată este fiartă pentru crearea melasei.
 
Deși băutura aceasta are o istorie îndelungată, care se întinde pe sute de ani și spune numeroase povești, aroma sa rămâne actuală, reușind să cucerească de fiecare dată noile generații.
 
Varianta cu care mergi la sigur de fiecare dată!
 

Unul dintre cele mai iubite și căutate tipuri de rom este reprezentat de cel irlandez. Dintre toate distileriile, se remarcă William Grant & Sons Global Brands. Această distilerie/distribuitor este o afacere de familie în care s-a pus foarte mult suflet, iar rezultatele vorbesc de la sine!
 
Sortimentul preferat al tuturor celor care s-au îndrăgostit de distilatul dulce și parfumat este Sailor Jerry. Această băutură de tradiție sau de „școală veche” a fost obținută în urma mai multor călătorii în Caraibe, de care producătorii au profitat pentru a explora cât mai multe distilerii și a descoperi cele mai eficiente metode utilizate pentru a pregăti băutura.

 
În urma mai multor experimente și experiențe, sunt alese cele mai bune trucuri pentru prepararea băuturii, dar și ingrediente de top pentru a obține un distilat pe măsură. Deși majoritatea condimentelor și aromelor utilizate rămân secrete, este cunoscut faptul că acestea sunt 100% naturale.


 
Rezultatul este Sailor Jerry, un sortiment cu gust robust și catifelat, în care se disting note seducătoare de vanilie și scorțișoară. Totul este asamblat într-o sticlă cu design unic, realizat de unul dintre cei mai cunoscuți artiști tatuatori din întreaga lume, Norman Collins. Frumoasa cântăreață de pe sticlă reprezintă un omagiu adus atât tărâmurilor exotice și băuturii mult iubite, cât și acestui tattoo artist.
 
Cu aspect de chihlimbar, Sailor Jerry este un rom de calitate superioară, îmbogățit cu arome de vanilie, unt, stejar, scorțișoară, cuișoare și piper cu note pământii. Gustul este sec și dulce oferind un finish cald și condimentat.
 
Găsești acest tip de rom, precum și multe altele, în cadrul magazinului online BeiCeVrei. Comandă o sticlă de Sailor Jerry sau orice alt produs dorești, iar acesta va fi livrat în cel mai scurt timp la adresa indicată de tine. Astfel, îți vei redescoperi spiritul aventurier, prin intermediul unei băuturi cu gust fermecător!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.