Salvamont România aniversează 52 ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil

  • Pentru a marca această dată, Salvamont anunță și o nouă versiune a aplicației sale de mobil, dezvoltată împreună cu partenerul său de tehnologie, Vodafone România.
  • Noua versiune a aplicației mobile Salvamont este disponibilă în acest moment pentru terminalele mobile Android urmând să fie lansată și versiunea pentru iOS și cuprinde o rubrică de Informații cu sfaturi pentru turiști privind diferite activități sportive sau de explorare, ghiduri de acțiune pentru situații neprevăzute, dar și datele de contact ale structurilor Salvamont.
Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont România), unicul serviciu de salvare montană din țara noastră, marchează 52 ani de activitate sub denumirea Salvamont și 117 ani de la atestarea primelor structuri organizate de salvare montană. Ziua aleasă pentru această aniversare a fost stabilită pentru 1 august, începutul celei mai dificile luni din an pentru salvatorii montani, cu cele mai multe incidente înregistrate pe parcursul unui an.

Pentru a marca această dată, Salvamont anunță și o nouă versiune a aplicației sale de mobil, dezvoltată împreună cu partenerul său de tehnologie, Vodafone România.

Noua versiune a aplicației mobile Salvamont este disponibilă în acest moment pentru terminalele mobile Android urmând să fie lansată și versiunea pentru iOS și cuprinde o rubrică de Informații cu sfaturi pentru turiști privind diferite activități sportive sau de explorare, ghiduri de acțiune pentru situații neprevăzute, dar și datele de contact ale structurilor Salvamont.

Accesând rubrica Întreabă, utilizatorii pot intra în contact direct cu un reprezentant local pentru a primi răspunsuri legate de condițiile montane, ghidare, starea versanților sau riscul de avalanșă sau practicabilitatea traseelor. În cazul unei situații de urgență, utilizatorii au la dispoziție butonul SOS prin care transmit un semnal de alarmă unui dispecerat Salvamont din zona în care se află.

Pe baza acestui semnal se face localizarea și intervenția. Sistemul este unul automat și, odată pornit, permite localizarea inclusiv a turiștilor aflați în mișcare, traseul parcurs și poziția curentă fiind vizibile în dispeceratul de comandă Salvamont.

„Salvamont se mândrește cu peste 100.000 de intervenții de succes și peste 250.000 de apeluri preluate doar în ultimii 10 ani, cu un serviciu de dispecerat disponibil 24/7, dar și cu o versiune nouă, mai intuitivă și mai ușor de folosit pusă la dispoziția iubitorilor de natură și de trasee montane.

Faptul că ne putem baza pe tehnologie pentru localizarea turiștilor aflați în situații critice, că pot apela din aplicație la ajutorul salvamontiștilor și că se pot informa cu privire la starea în timp real a traseelor pe care vor să le parcurgă contribuie la prevenția incidentelor, dar și la mai buna gestionare a intervențiilor, și, nu în puține cazuri, are rol decisiv în salvarea de vieți. Ne bucurăm să avem un partener precum Vodafone România, alături de care vom continua să dezvoltăm proiecte în beneficiul iubitorilor muntelui”, a declarat prof. Sabin Cornoiu, Președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.

„La Vodafone, ne urmăm misiunea de a construi o societate digitală și incluzivă. Ne bucurăm că putem contribui cu tehnologia, rețeaua și expertiza noastră la digitalizarea serviciului de salvare montană și că suntem alături de Salvamont în calitate de parteneri de tehnologie în această misiune de a salva vieți”, a declarat Cristina Stăiculescu, Senior Manager Corporate Communications, Vodafone România.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La Zărnești, județul Brașov Un american și-a găsit sfârșitul în România. Acesta a căzut în gol 400 de metri (FOTO)

20 Apr 2024 853

Maramureș Intervenție complexă a Salvamont pentru a recupera o turistă străină accidentată pe Creasta Cocoșului, în Munții Gutâi

09 Feb 2024 649

Zeci de persoane salvate în ultimele 24 de ore de salvamontiști! Unde au avut loc cele mai multe intervenții

29 Jan 2024 552

Salvamontiştii au salvat două păsări, găsite în stare de hipotermie! (FOTO+VIDEO)

28 Jan 2024 872

91 de apeluri de urgență pentru Salvamont, în ultimele 24 de ore

28 Jan 2024 564

Intervenție de urgență a Salvamont, în județul Maramureș

26 Jan 2024 743

35 de persoane salvate de salvamontiști în ultimele 24 de ore

26 Jan 2024 560

Intervențiile Salvamont, la nivel național, în ultimele 24 de ore

25 Jan 2024 597

Intervenție de urgență a Salvamont în județul Gorj. Victima nu a mai putut fi salvată

23 Jan 2024 737

40 de persoane salvate de salvamontiști în ultimele 24 de ore. O victimă, preluată de elicopter

23 Jan 2024 607

Salvamont România, în alertă 90 de apeluri în 24 de ore pentru intervenții montane de urgență

21 Jan 2024 568

20 de intervenții ale Salvamont, în ultimele 24 de ore. Au fost salvate 19 persoane

19 Jan 2024 471

20 de persoane salvate în ultimele 24 de ore de salvamontiști

17 Jan 2024 578

Salvamont Zeci de persoane, salvate de pe munte în ultimele 24 de ore. Câte au ajuns la spital

15 Jan 2024 597

Alba Trei schiori răniți în urma unor accidente pe pârtie

13 Jan 2024 705