Scoasă la vânzare acum câțiva ani, Casa Hrisicos încă nu și-a găsit cumpărători. Proprietarii cer 3,3 milioane de euro

  • Casa Hrisicos este deținută de Hollingworth Resort. Situată în Piaţa Ovidiu, din Constanţa, Casa Hrisicos se vinde pentru 3,3 milioane de euro. Transformarea imobilului a început în urmă cu mai mulți ani, fiind finalizată de curând, astfel că hotelul are 4 stele și dispune de 23 de camere.
 
Casa Hrisicos, o bijuterie arhitecturală, situată în Piaţa Ovidiu, din Constanţa, se vinde pentru 3,3 milioane de euro. Monumentul arhitectural a fost construit în anul 1900, de către comerciantul de vinuri şi proprietarul de imobile Gheorghe Hrisicos.
 
Potrivit anuțului publicat pe imobiliare.ro, cu o suprafaţă utilă de 1.822,11 mp, Casa Hrisicos reprezintă un reper istoric al oraşului, fiind compusă din trei subsoluri, parter, mezanin şi două etaje, cu o deschidere de 14 metri spre piaţă şi spre strada Traian, care ducea cândva spre vechea gară.
 
Ahitectul francez Louis Givért a făcut planurile, în stil eclectic, prin îmbinarea elementelor neoclasice cu sugestii Art Nouveau, care se armonizează cu palatele de sorginte vieneză, proiectate de arhitectul Adolf Lintz, unele demolate spre sfârşitul perioadei comuniste.
 
În noiembrie 1909, scriitorii I. L. Caragiale, Alexandru Vlahuţă, Barbu Ştefănescu Delavrancea şi Dobrogeanu Gherea au mâncat la restaurantul din incinta clădirii, împreună cu diplomatul Cristian Racovschi şi publicistul Ioan N. Roman.
 
Clădirea a fost martora rezilientă a unor momente cruciale din istoria României, cum ar fi cel de-al Doilea Război Mondial şi ocupaţia sovietică. De la balconul principal şi-au enunţat discursurile politice Barbu Ştefănescu Delavrancea şi Take Ionescu.
 
După Revoluţie, locaţia a găzduit sediul Băncii Române de Comerţ Exterior şi, ulterior, al Băncii Comerciale Române.
Hotelul dispune actualmente de patru tipuri de camere, pe o suprafaţă generoasă, cu un dormitor grandios, un dressing spaţios, fotolii, divane din piele, saltele ortopedice, perne hipoalergenice şi - în unele cazuri - un balcon cu o privelişte încântătoare, spre mare.
 
Îndrăgita Casa Hrisicos, adevărat simbol al vieții constănțene la început de secol XX, situată în Piața Ovidiu încă de când aceasta se numea Piața Independenței, este „primul hotel 360 smart din România“, după cum se anunță pe site-ul oficial al imobilului.
 

Amintim, Casa Hrisicos din Constanța s-a aflat în atenția publicului în 2020, pe data de 27 octombrie, când a izbucnit un incendiu la subsolul clădirii, la siguranțele electrice. Din fericire, incendiul a fost localizat și lichidat rapid de echipajele Inspectoratului pentru Situații Dobrogea.
 
Transformarea imobilului a început în urmă cu mai mulți ani, fiind finalizată de curând, astfel că hotelul are 4 stele și dispune de 23 de camere. În prezent, imobilul este deținut de compania Hollingworth Resort SRL.

 
 

Casa Hrisicos este deținută de Hollingworth Resort SRL

 
Înființată în anul 2017, firma are sediul pe strada Traian nr. 1, Bloc Biroul Oficiu Constanța, parter, ap. Biroul Oficiu și se ocupă de hoteluri și alte facilități de cazare.
 
Asociații firmei sunt Cezion Investment SRL, cu 80,31% din capitalul social, și Ynua Venture SRL, cu 19,69% din capitalul social. Panait Aurel-Cezar este administratorul sociatății.
 
Potrivit termene.ro, Ynua Venture SRL mai este acționar în Cezion Investment SRL și Bluegate Investment SRL.
 
La rândul său, Cezion Investment SRL este acționar în Terradox Solutions SRL și Promotional Interservice SRL.
 
Panait Aurel-Cezar este asociat/administrator în: Bexley Trading SRL,  Hospitality Investment Through Trust SRL, Global Document Solutions SRL, Finman Solutions SRL,  Franexim-Zamolxe SRL Bucureşti,  Terradox Solutions SRL București,  Food & Beverage Quality Concept SRL, Operative Steakhouse Group SA, Cezion Investment SRL și Bluegate Investment SRL.
 
În anul 2022, Hollingworth Resort SRL, cu 3 salariați, a declarat o cifră de afaceri de 826.592 lei și un profit de 221.266 lei.
 

Despre Ynua Venture SRL

 
Înfințată în anul 2021, Ynua Venture SRL are sediul social pe strada Ana Ipătescu nr. 75, parter, camera nr. 1, Bușteni, județul  Prahova și se ocupă de comerțul cu ridicata al îmbrăcămintei și încălțămintei. Firma este deținută de Dojană Ionuț Veniamin. Administratorul firmei este Liliana Panait.
Potrivit termene.ro. Dojană Ionuț Veniamin mai este asociat în: 3D Economic General SRL,  GBO Crescent SRL,  Clinical Expert SRL,  Dojana & Asociatii SRL, PR Lobby & Consulting SA,  Balkan Light Production SRL, Cezion Investment SRL,  ISSA Garden SRL, Centrul de Cazare Studențească SRL, Cooperativa de Credit - Banca Populară Izvorul.
 
La rândul său,         Panait Liliana este asociat în Bexley Trading SRL și Hospitality Investment Through Trust SRL.
 
În anul 2022, firma, cu niciun salariat, a avut o cifră de afaceri de zero lei și o pierdere de 445 lei.
 
 

Despre Cezion Investment SRL

 
Cu sediul social pe strada Garlei nr. 30A, București, firma a luat ființă în anul 2003 și se ocupă de hoteluri și alte facilități de cazare similare.
 
Asociații societății sunt Dojană Ionuț Veniamin, cu 74,1% din capitalul social, și Ynua Venture SRL, cu 25,9% din capitalul social.
 
Administrator judiciar al Cezion Investment SRL este Extrem Insolv IPURL, iar Panait Aurel-Cezar - administrator special. În anul 2022, firma, cu un singur salariat, a declarat o cifră de afaceri de 167.277 lei și un profit de 221.690 lei.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
Un cunoscut imobil din Constanța Veche s-a transformat în hotel!
 
Schimbări în firma care deține Casa Hrisicos, din Constanța Veche
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Schimbări în firma care deține Casa Hrisicos, din Constanța Veche

01 Jan 2022 2439

Un cunoscut imobil din Constanța Veche s-a transformat în hotel!

06 Nov 2021 7894

Incendiu în Constanța veche Casa Hrisicos - o istorie a luxului, a încercărilor și a metamorfozelor

27 Oct 2020 4242

Economica.net Casa Hrisicos din Constanța e scoasă la licitație de Artmark Historical Estate. Care este prețul de pornire (galerie foto)

04 Jul 2019 2251

Luxul revine în zona istorică din Constanţa Casa Hrisicos renaşte cu preţuri mari şi preparate ieşite din tipare (galerie foto)

03 Oct 2016 8759