Se oprește apa în Năvodari, Corbu, Lumina și Sibioara pentru lucrări la rețeaua de apă

Foto: PexelsÎn urma lucrărilor de investiții a fost edificată o nouă magistrală, cu diametrul de 1000 mm, între stația de tratare și pompare Cota 20 și zona Pod Rutier (Ovidiu). Pentru conectarea acesteia la sistemul centralizat se sistează furnizarea apei potabile de luni – 26 februarie 2024, ora 22.00, până miercuri – 28 februarie 2024, ora 22.00.  
     
Potrivit SC RAJA SA, vor fi afectați de lipsa apei toți consumatorii din orașul Năvodari (inclusiv zonele Peninsula și Industrială), precum și cei din localitățile Corbu, Lumina și Sibioara.
Investiția face parte din Contractul de Lucrări 22 „Reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție în localitatea Lazu, reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție și canalizare, reabilitare stație de pompare apa uzată, stații noi de pompare apă uzată și conducte de refulare aferente, din localitatea Agigea. Rețele apă Ovidiu, Cumpăna, Poiana. Aducțiuni Ovidiu, Poiana. Rețele de canalizare Ovidiu, Cumpăna, Poiana”, în valoare de aproximativ 70 milioane lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM).

Echipele constructorului execută în această perioadă toate activitățile pregătitoare necesare pentru a putea lucra continuu, 24 de ore din 24. În plus, având în vedere că este nevoie să se golească sistemele de distribuție, echipele RAJA vor executa, în același timp, lucrări de reparații și întreținere. Se vor monta vane de legătură pentru sectorizarea sistemului și debitmetre pentru măsurarea și reglarea presiunii.
       
Ținând cont de complexitatea acestor intervenții, reluarea furnizării apei potabile se va realiza progresiv, în fiecare zonă afectată. cu precizarea că la capetele de coloană și la etajele superioare pot să apară abateri de la acest program.
      

„Atenționăm utilizatorii de apă potabilă din zonele menționate că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calității apei potabile din punct de vedere al turbidității şi culorii. În această situație, până la limpezirea apei se va evita consumul.
       
Totodată, rugăm utilizatorii afectați de aceste lucrări să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.
       
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție ale constructorului vor face tot posibilul pentru finalizarea intervențiilor și reluarea furnizării apei potabile în timp operativ. Vom reveni cu informații despre evoluția lucrărilor și a programului de furnizare a apei, în situația în care vor surveni modificări și în funcție de finalizarea lucrărilor de la nivelul conductei de aducțiune.
         
Amintim consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții“ - au mai precizat reprezentanții SC RAJA SA.

        
Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor.


Citește și: 

Mai mulți constănțeni fără apă la robinete, joi. Zonele vizate

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Constanța Se oprește apa în localitățile Poiana, Săcele și Traian!

24 Apr 2024 312

RAJA Constanța anunță întreruperea furnizării apei în Lazu, Agigea și Eforie Nord!

21 Apr 2024 3061

Avarie RAJA în Constanţa. Ce zonă a municipiului este afectată?

19 Apr 2024 629

RAJA Constanța UPDATE. Avarie în această după-amiază. Iată consumatorii afectați

16 Apr 2024 855

RAJA SA Lucrări de întreținere a rezervorului de apă Constanța Sud. Furnizarea apei potabile va fi sistată în localitatea Lazu

08 Apr 2024 500

RAJA Constanța Se oprește apa pe mai multe străzi din Eforie Sud!

02 Apr 2024 476

RAJA Constanța Se oprește apa în zona industrială a orașului Ovidiu

02 Apr 2024 536

Se oprește apa în zona industrială a orașului Ovidiu pentru lucrări

01 Apr 2024 473

RAJA Se oprește apa în Stațiunile Neptun și Olimp pentru lucrări

01 Apr 2024 428

Atenție, se oprește apa în mai multe zone din Constanța pentru lucrări la rețeaua de apă

01 Apr 2024 545

RAJA Constanța anunță oprirea apei în diverse zone ale municipiului

31 Mar 2024 736

Anunț important al SC RAJA SA! Se oprește apa în Stațiunile Neptun și Olimp! De ce a fost luată această decizie

29 Mar 2024 507

RAJA întrerupe furnizarea apei în anumite zone din Constanța! Lista completă

24 Mar 2024 13099

Lucrări RAJA la Constanța! Mai multe zone, fără apă la robinete! Afectat și Spitalul Militar “Dr. Alexandru Gafencu”

20 Mar 2024 1188

RAJA Constanța Mai multe zone din municipiul Constanța rămân fără apă la robinete

19 Mar 2024 1657