Ședință de lucru cu reprezentanții UAT-urilor din județul Constanța. Care a fost subiectul principal al discuțiilor

  • Întâlnire de lucru convocată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Dobrogea”.
  • Subiectul principal al discuțiilor a fost armonizarea documentației cu cerintele și necesitatile UAT-urilor, în vederea delegării serviciului de salubrizare pentru acțiunile de colectare, transport și transfer al deșeurilor municipale din județul Constanța.
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a participat astăzi, împreună cu primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, Stelian Gima, vicepreședintele CJC și administratorul public al județului, Gabriel Monea, la ședința de lucru a ADI Dobrogea cu reprezentanții UAT-urilor din județul Constanța.

Subiectul principal al discuțiilor a fost armonizarea documentației cu cerintele și necesitatile UAT-urilor, în vederea delegării serviciului de salubrizare pentru acțiunile de colectare, transport și transfer al deșeurilor municipale din județul Constanța.

Obiectivele principale urmărite în cadrul proiectului constau în creșterea standardelor de viață și de mediu, precum și dezvoltarea sistemului de management integrat al deșeurilor în județul Constanța.


“Ne-am întâlnit astăzi să discutăm o problemă majoră a proiectului privind implementarea sistemului de management integrat al deșeurilor, mai exact concesionarea serviciului de salubrizare al județului Constanța.

Au fost aduse la cunoștință etapele de implementare ale proiectului pentru ca împreună cu primarii UAT-urilor din județ să evaluăm toate aspectele prinse în caietul de sarcini pentru a înainta cu procedura de atribuire a serviciului de salubrizare. Avem o întârziere destul de mare și vreau ca în două săptămâni să studiați documentația și vă stăm la dispoziție pentru a ne aduce la cunoștință, amendamentele necesare conform cerințelor specifice localităților pe care le conduceți.

Știu că sunt foarte multe aspecte care necesită o analiză atentă, cu aplecare către necesitățile UAT-urilor, și am convingerea că, împreună cu primarii vom ajunge la un numitor comun iar acest caiet de sarcini va reflecta expresia și voința tuturor părților implicate” – a declarat Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.


Vă reamintim că acest contract de finanțare a fost încheiat în anul 2014 și are o valoarea totală de aproximativ 56 de milioane de euro.

În cadrul proiectului au fost construite stații de sortare și tratare a deșeurilor, depozite conform standardelor de mediu în vigoare și au fost închise cinci gropi de gunoi neconforme.

După finalizarea documentației caietului de sarcini, urmează să fie atribuit, conform legislației în vigoare, contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare în județul Constanța., transmiste Consiliul Județean Constanța.

Sursa foto: Consiliul Județean Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Cetățile antice din județ sunt rupte de lume. Nu există indicatoare, nici drumuri asfaltate, sau circulabile

12 Apr 2021 866

Zi importantă pentru Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC!

06 Apr 2021 599

Bugetul Consiliului Județean Constanța, în dezbatere publică

02 Apr 2021 375

Cât câștigă angajații Consiliului Județean Constanța. Un director general are un salariu de bază de 13.100 lei

30 Mar 2021 1560

High Construct Project a câștigat serviciile de verificare tehnică faza DALI pentru imobilele Buzău și Lotus din Eforie Sud

29 Mar 2021 2166

Consiliul Județean vrea un milion de euro pentru reducerea disparităților sociale și economice în rândul comunităților de etnie romă din județul Constanța

27 Mar 2021 710

ZIUA LIVE. Petre Enciu, vicepreședinte CJC “Reabilitarea MINAC în pericol. Proiectantul nu și-a făcut temele. Va intra în curând pe penalități. Sper să nu se ajungă la rezilierea contractului”!

26 Mar 2021 1501

ZIUA LIVE Vicepreședintele CJC, Petre Enciu - „Avem multe proiecte în domeniul Sănătății. Spital Universitar, Municipal și Județean, la Constanța”

25 Mar 2021 824

Aleșii județeni au stabilit componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică Constanța. Ce alte proiecte au fost adoptate în ședința Consiliului Județean?

25 Mar 2021 882

Asistența socială și transporturile primesc cei mai mulți bani. Cum se împarte bugetul pe 2021 la nivelul județului Constanța?

25 Mar 2021 1426

Consiliul Județean Constanța în ședință! Două proiecte au fost retrase de pe ordinea de zi. Tensiuni între putere și opoziție pe tema protocolului cu GSP Training

24 Mar 2021 959

Consiliul Județean Constanţa caută firmă pentru evaluarea imobilului Teatru de Vară Soveja, din Parcul Tăbăcărie

24 Mar 2021 638

Funcționarii CJ nu-și fac temele înainte de ședințe. Protocolul dintre Consiliul Județean Constanța și GSP Training SRL, aviz negativ în Comisia Juridică

23 Mar 2021 1027

Consiliul Județean Constanța va avea o nouă organigramă. Angajații sunt evaluați de o comisie numită de Mihai Lupu. Debutanții și consilierii personali, salvați!

20 Mar 2021 2539

Tulcenii de la Global Solutions furnizează notebook-urile din proiectul de cercetare marină a arheologilor de la MINAC

19 Mar 2021 2446