Serviciul pentru Imigrări al Județului Constanța. Programul de lucru cu publicul a fost prelungit

Copil Vama Isaccea Sursa foto ZIUA de Constanța
 
  • Prelungirea programului de lucru pentru eliberarea permiselor de ședere pentru protecție temporară la Constanța.

 
În contextul actual, urmare a numărului mare de persoane din Ucraina care se prezintă în vederea înregistrării pentru acordarea protecției temporare, Inspectoratul General pentru Imigrări a prelungit programul de lucru la structurile unde s-a înregistrat cel mai mare număr de solicitări depuse, respectiv la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București și la Serviciul pentru Imigrări al Județului Constanța.
 
Programul de lucru cu publicul la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București și la Serviciul pentru Imigrări al Județului Constanța a fost prelungit, persoanele sosite din Ucraina fiind așteptate pentru înregistrare și eliberarea permiselor de ședere pentru beneficiarii de protecție temporară, zilnic, de luni până vineri, între orele 08.00-20.00.
 
Măsura a fost luată în contextul numărului mare de persoane din Ucraina care se prezintă pentru înregistrare în municipiul București, până în prezent, la această structură fiind înregistrate cca 5883 de persoane din totalul de 19756 înregistrate la nivel naţional, urmată de Serviciul pentru Imigrări al Județului Constanța cu 1188.
 
Totodată, IGI depune eforturi constante pentru a reduce la minim timpul de aşteptare fiind luate măsuri pentru eficientizarea procesului de înregistrarea beneficiarilor protecției temporare ce au vizat crearea de fluxuri de lucru care să fluidizeze și să reducă timpii de așteptare, în prezent, durata de înregistrare, verificare și eliberare permise nedepășind 20 de minunte, cazurile vulnerabile fiind gestionate separat.
 
Precizăm faptul că la nivelul structurilor responsabile ale IGI se lucrează la capacitate maximă şi au fost luate măsuri pentru prioritizarea activităţilor de acordare a protecţiei temporare prin crearea unui flux continuu de lucru pentru procesarea tuturor persoanelor prezente în ziua de lucru respectivă.
 
Cetățenii ucraineni aflați pe teritoriul țării noastre au posibilitatea de a se prezenta pentru eliberarea premiselor de ședere la toate structurile teritoriale ale IGI, datele de contact ale acestora putând fi accesate pe site-ul oficial al IGI, la adresa www.igi.mai.gov.ro, la secțiunea Contact.
 
Facem precizarea că Inspectoratul General pentru Imigrări este sprijinit în ceea ce privește activitatea de informare și gestionare a fluxului de persoane, de către experți din cadrul Agenției Uniunii Europene pentru Azil(EUAA), în baza Planului operational pentru acordarea de asistență tehnică și operațională României, semnat de către Ministrul Afacerilor Interne și directorul executiv al EUAA la 28.03.2022.

 
 
Reamintim că protecția temporară reprezintă o modalitate de răspuns rapid și eficient al statului român la fluxul masiv de persoane strămutate pe teritoriul României din Ucraina, condițiile concrete de asigurare a protecției temporare și a categoriilor de persoane care pot beneficia de acest statut fiind stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 367/2022, Inspectoratul General pentru Imigrări fiind responsabil cu acordarea protecției temporare și eliberarea permiselor de ședere.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cinci bărbați din Turcia au fost depistați în județul Constanța în situații ilegale. Ce măsuri au luat polițiștii de la Imigrări

09 Nov 2022 488

Cetățean turc din Constanța, urmărit internațional pentru tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, amenințare și înșelăciune, depistat de polițiștii de imigrări (FOTO)

08 Oct 2022 3458

ZIUA-n amiaza mare Serviciul pentru Imigrări Constanța, asaltat de străini care vor să muncească pe litoral

05 Feb 2022 2585

Amănunte exclusive! Ce le-a spus judecătorilor din Constanța cetățeanul turc extrădat pentru crimă cu premeditare

18 Oct 2021 1905

Județul Constanța Peste două sute de persoane în situații ilegale, depistate de polițiștii de imigrări

29 Jan 2020 1628

Cetățeni din Vietnam care nu mai îndeplineau condițiile de ședere pe teritoriul României, depistați de polițiștii de la Imigrări din Constanța

06 Nov 2018 1280

Măsuri luate pentru şederea şi munca ilegală a străinilor în judeţul Constanţa (galerie foto)

05 Sep 2018 1955

Premieră în România Inspectoratul General pentru Imigrări, acţionat în instanţă de Parohia Bisericii Armene Constanţa. Iată de ce!

23 Jan 2018 3430

Constanţa. Cinci studenţi de la Medicină, obligați să părăsească ţara

19 Dec 2017 3718

262 de străini depistaţi în situaţii ilegale, în luna mai. Cei mai mulţi, în București, Constanța, Bihor și Alba

02 Jun 2017 1507

Cel mai longeviv poliţist de Imigrări din Constanţa iese la pensie

30 Jul 2016 5451

Inspectoratul General pentru Imigrări, la ceas aniversar

07 Apr 2016 2604

MAI face sute de angajări la Poliţia de Frontieră, la Jandarmerie şi la Inspectoratul pentru Imigrări

02 Apr 2016 29990

Se fac angajări la una dintre cele mai tari structuri ale Ministerului Afacerilor Interne

01 Apr 2016 4722

BOMBĂ - Un cetăţean iordanian, cu DOMICILIUL în Constanța, declarat indezirabil, pentru raţiuni de securitate naţională

29 Dec 2015 2108