Sindicatul Europol Constanța susține că un singur agent a fost repartizat la Biroul Rutier Constanța din agenții ajunși la IPJ Constanța. Reacția IPJ Constanța

Poliția. Foto: IPJ Bistrița NăsăudReprezentanții Sindicatului Europol Constanța au precizat printr-o postare pe pagina de Facebook că un singur agent a fost repartizat la Biroul Rutier Constanța dintre cei 164 de agenți care au ajuns la IPJ Constanța.

De precizat că la nivelul Biroului Rutier Constanța există în prezent un număr de 17 polițiști care sunt planificați în schimburi de 8 ore, 7 zile din 7, pe întreaga suprafață a municipiului Constanța și împrejurimi. Este cea mai mică structură de poliție rutieră dintr-un municipiu, reședință de județ, din țară. Ca și comparație, să înțelegeți gravitatea situației, la Biroul Rutier Oradea sunt încadrați 50 polițiști. Oare pe cine ar deranja mai multe echipaje rutiere în Constanța?!
Numai în ultimele 3 luni, am sesizat peste 50 de acte materiale de încălcări ale drepturilor elementare ale celor 17 polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța. De la nerespectarea timpului de refacere a capacității de muncă, nerespectarea repausului săptămânal, planificarea preferențială și alte drepturi nerespectate, o serie de deficiențe manageriale, toate acestea nu numai că au rămas nepedepsite, dar sunt în continuare încurajate de conducerea IPJ Constanța.
Tot în această perioadă, au fost zeci de situații când a fost planificat în serviciu 1 singur echipaj de poliție rutieră în tot municipiul Constanța, pentru că ne place doar să „mimăm” că ne pasă de siguranța rutieră. (N.R. România este pe locul 1 în Europa la numărul de accidente rutiere)“ - au precizat reprezentanții Sindicatului Europol Constanța.

În replică, reprezentanții IPJ Constanța au transmis că, la data efectuării repartiției agenților de poliție debutanți, absolvenți ai școlilor de agenție de poliție – promoția noiembrie 2023, în cadrul structurilor Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, statul de funcții al Biroului Rutier al Poliției Municipiului Constanța avea o singură funcție liberă.

„Aceasta a fost ocupată în urma repartiției agenților debutanți, începând cu data de 28 noiembrie a.c.
Așadar, Biroul Rutier al Poliției Municipiului Constanța funcționează, în prezent, fără deficit de personal, statul de funcții fiind ocupat în proporție de sută la sută în ceea ce privește funcțiile de agenți.
În urma reorganizării Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în măsura în care noul stat de funcții va fi suplimentat, se vor lua măsuri pentru ocuparea noilor funcții.  
De asemenea, menționăm, o dată în plus, faptul că polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică ale Poliției Municipiului Constanța au și calitate de poliție rutieră, prin urmare pot constatata contravenții și infracțiuni la regimul rutier, fiind totodată în măsură să intervină la evenimentele rutiere de pe raza de competență.
În egală măsură, așa cum am mai precizat,  Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța dispune de un număr de echipaje corespunzător și suficient pentru a asigura suport pentru orice structură teritorială, inclusiv din municipiul Constanța, unde de altfel își are sediul.
În concluzie, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Constanța sunt în măsură să își îndeplinească sarcinile și obiectivele stabilite prin lege, privind siguranța cetățenilor.
De altfel, reamintim că, în perioada minivacanței prilejuite de sărbătorirea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României, peste 180 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, folosind aproximativ 100 de autospeciale, acționează, zilnic, în județul Constanța.
Polițiștii acționează cu precădere în locurile aglomerate, în proximitatea lăcașurilor de cult,  în zonele turistice și de agrement și, de asemenea, asigură intervenția la apelurile semnalate prin SNUAU 112“ - au transmis reprezentanții IPJ Constanța.


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Satu Nou, județul Constanța Șofer depistat cu permis de conducere fals, emis în altă țară. S-a întocmit dosar penal

28 Feb 2024 102

IPJ Constanța Bărbat încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă. Ce faptă a comis

28 Feb 2024 216

Minor de 16 ani, arestat preventiv pentru tâlhărie calificată, în Hârșova, în județul Constanța

28 Feb 2024 220

În Dorobanțu, județul Constanța Dosar penal pentru că a fost depistat la volan fără permis de conducere

28 Feb 2024 438

Transport ilegal de lemne, sancționat de polițiștii IPJ Constanța (VIDEO)

28 Feb 2024 320

Razie a polițiștilor la Năvodari! Au fost aplicate amenzi

28 Feb 2024 275

Două societăți care fac lucrări pe bulevardele Aurel Vlaicu și Mamaia din Constanța, sancționate de polițiști (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Feb 2024 418

Infracțiuni rutiere, depistate de polițiști în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia

27 Feb 2024 407

Dosar penal pentru folosirea unui minor în scop de cerșetorie

27 Feb 2024 339

Acțiuni de control ale polițiștilor rutieri în județul Constanța

27 Feb 2024 375

Știri Constanța A urcat băut la volan. Cu ce alcoolemie l-au depistat polițiștii pe DN 3

26 Feb 2024 436

Acțiune pe principalele artere de circulație din Constanța! Vizat transportul de persoane

26 Feb 2024 410

În localitatea Satu Nou, județul Constanța Tânăr de 26 de ani, depistat de polițiști la o sală de jocuri de noroc, cu substanțe interzise

25 Feb 2024 926

Sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire Curtea de Apel – „La adoptarea HCL 77/2021 nu a existat un aviz emis de Poliția Municipiului Constanța sau IPJ Constanța“ (MOTIVARE)

25 Feb 2024 686

Știri Constanța Șofer băut și posibil drogat, implicat într-un accident rutier în Vama Veche

25 Feb 2024 745