Sindicatul Europol Constanța susține că un singur agent a fost repartizat la Biroul Rutier Constanța din agenții ajunși la IPJ Constanța. Reacția IPJ Constanța

Poliția. Foto: IPJ Bistrița NăsăudReprezentanții Sindicatului Europol Constanța au precizat printr-o postare pe pagina de Facebook că un singur agent a fost repartizat la Biroul Rutier Constanța dintre cei 164 de agenți care au ajuns la IPJ Constanța.

De precizat că la nivelul Biroului Rutier Constanța există în prezent un număr de 17 polițiști care sunt planificați în schimburi de 8 ore, 7 zile din 7, pe întreaga suprafață a municipiului Constanța și împrejurimi. Este cea mai mică structură de poliție rutieră dintr-un municipiu, reședință de județ, din țară. Ca și comparație, să înțelegeți gravitatea situației, la Biroul Rutier Oradea sunt încadrați 50 polițiști. Oare pe cine ar deranja mai multe echipaje rutiere în Constanța?!
Numai în ultimele 3 luni, am sesizat peste 50 de acte materiale de încălcări ale drepturilor elementare ale celor 17 polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța. De la nerespectarea timpului de refacere a capacității de muncă, nerespectarea repausului săptămânal, planificarea preferențială și alte drepturi nerespectate, o serie de deficiențe manageriale, toate acestea nu numai că au rămas nepedepsite, dar sunt în continuare încurajate de conducerea IPJ Constanța.
Tot în această perioadă, au fost zeci de situații când a fost planificat în serviciu 1 singur echipaj de poliție rutieră în tot municipiul Constanța, pentru că ne place doar să „mimăm” că ne pasă de siguranța rutieră. (N.R. România este pe locul 1 în Europa la numărul de accidente rutiere)“ - au precizat reprezentanții Sindicatului Europol Constanța.

În replică, reprezentanții IPJ Constanța au transmis că, la data efectuării repartiției agenților de poliție debutanți, absolvenți ai școlilor de agenție de poliție – promoția noiembrie 2023, în cadrul structurilor Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, statul de funcții al Biroului Rutier al Poliției Municipiului Constanța avea o singură funcție liberă.

„Aceasta a fost ocupată în urma repartiției agenților debutanți, începând cu data de 28 noiembrie a.c.
Așadar, Biroul Rutier al Poliției Municipiului Constanța funcționează, în prezent, fără deficit de personal, statul de funcții fiind ocupat în proporție de sută la sută în ceea ce privește funcțiile de agenți.
În urma reorganizării Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în măsura în care noul stat de funcții va fi suplimentat, se vor lua măsuri pentru ocuparea noilor funcții.  
De asemenea, menționăm, o dată în plus, faptul că polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică ale Poliției Municipiului Constanța au și calitate de poliție rutieră, prin urmare pot constatata contravenții și infracțiuni la regimul rutier, fiind totodată în măsură să intervină la evenimentele rutiere de pe raza de competență.
În egală măsură, așa cum am mai precizat,  Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța dispune de un număr de echipaje corespunzător și suficient pentru a asigura suport pentru orice structură teritorială, inclusiv din municipiul Constanța, unde de altfel își are sediul.
În concluzie, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Constanța sunt în măsură să își îndeplinească sarcinile și obiectivele stabilite prin lege, privind siguranța cetățenilor.
De altfel, reamintim că, în perioada minivacanței prilejuite de sărbătorirea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României, peste 180 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, folosind aproximativ 100 de autospeciale, acționează, zilnic, în județul Constanța.
Polițiștii acționează cu precădere în locurile aglomerate, în proximitatea lăcașurilor de cult,  în zonele turistice și de agrement și, de asemenea, asigură intervenția la apelurile semnalate prin SNUAU 112“ - au transmis reprezentanții IPJ Constanța.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prima intervenție Tânărul polițist Ștefan acționează prompt chiar și în timpul liber, la un accident în Costinești, județul Constanța!

27 Apr 2024 194

Constanța Polițiștii serviciului siguranță școlară și prevenirea criminalității, prezenți în rândul tinerilor alfați pe litoral (FOTO)

27 Apr 2024 135

În comuna Ciocârlia, județul Constanța Băut bine, un șofer a ieșit de pe șosea și a ajuns într-un șanț

26 Apr 2024 533

Aproape 450 de poliţişti din Constanța, în misiune pentru asigurarea siguranței publice în acest week-end

26 Apr 2024 531

Patru persoane reținute în Constanța pentru trafic de droguri. Una din ele, recidivistă, a fost prinsă în flagrant delict (Galerie FOTO)

26 Apr 2024 548

Au sustras bunuri din sediul unei societăți. Percheziții au fost efectuate în Ovidiu, județul Constanța (Galerie FOTO)

26 Apr 2024 524

În județul Constanța Amendat pentru transport de material lemnos fără documente legale

26 Apr 2024 455

IPJ Constanța Doi tineri, arestați preventiv pentru înșelăciune și șantaj - au câștigat 40.000 de dolari

26 Apr 2024 613

Caz șocant în județul Constanța! O mamă, suspectată că și-ar fi violat de mai multe ori propria fiică. Femeia a ajuns după gratii

26 Apr 2024 666

Alertă la Constanța! O fată de 16 ani, dispărută de acasă. dacă o vedeți, sunați la 112

26 Apr 2024 398

Polițiștii protestează din nou în fața sediului IPJ Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 570

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța deschide o nouă procedură pentru modernizarea Poligonului de tragere! Contract estimat la 170.000 de euro (DOCUMENT)

26 Apr 2024 351

Știri Constanța Un bărbat a ajuns în Penitenciarul Poarta Albă. Motivul pentru care va petrece șase luni după gratii

25 Apr 2024 551

Știri Constanța Trei copii au plecat de acasă, noaptea. Mama minorilor a fost sancționată

25 Apr 2024 571

Știri Constanța „Un patruped maltratat...așa a fost sesizarea“. Proprietarul, reținut (FOTO)

25 Apr 2024 630