Sindicatul Profesional al Transportatorilor și Activităților Conexe din cadrul CT BUS, scrisoare deschisă adresată primarului și Consiliului Local Constanța (DOCUMENTE)

O scrisoare deschisă a sindicaliștilor de la Sindicatul Profesional al Transportatorilor și Activităților Conexe CT Bus a fost transmisă primarului Vergil Chițac și Consiliului Local Municipal.

Prin intermediul scrisorii, sindicaliștii își exprimă nemulțumirile legate de condițiile de muncă și de faptul că nu au fost chemați la negocierile sindicale ale contractului colectiv de muncă.

Aceştia spun că în ultima perioadă, din cauza creșterii considerabile a numărului participanților la trafic, a lucrărilor care au blocat arterele rutiere ale orașului, munca șoferilor din cadrul CT BUS s-a îngreunat considerabil, motiv pentru care au început să apară diverse probleme.

Președintele Sindicatului Profesional al Transportatorilor și Activităților Conexe, Radu-Bogdan Gheorghe, spune că din cauza aglomerației în trafic, de multe ori, conducătorii auto sunt nevoiți să depășească viteza legală, să forțeze semafoarele, să mănânce pe fugă, pentru că nu au pauze de masă, să gonească pe străzi pentru a se încadra în graficul de transport care nu este în acord cu timpul real care ar trebui să fie alocat fiecărei curse etc.

„Noi, conducătorii auto ai CT BUS, depunem toate eforturile să ne facem datoria cât putem de bine, iar până în prezent, spunem noi, nu au fost înregistrate probleme majore (accidente grave), însă, ținând cont de actualele condiții de muncă, atragem atenția că riscul producerii acestora este iminent. Considerăm că această stare de fapt a survenit pe fondul implicării insuficiente a conducerii CT BUS în rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm, deși acesteia i-au fost aduse în nenumărate rânduri la cunoștință doleanțele noastre. Prin contractul de delegare a gestiunii, se prevede decontarea unui anumit număr de kilometri, fără a fi avută în vedere și situația în care numărul respectiv de kilometri nu poate fi efectuat din unele cauze obiective (lucrări la partea carosabilă, aglomerație în trafic, accidente rutiere etc), cu toate că în prezent, tocmai din unele din aceste cauze, kilometrii stabiliți zilnic nu pot fi efectuați, iar CT BUS pierde bani din cauza curselor care se suspendă pe fondul celor arătate. În plus, de la o zi la alta, șoferilor li se diminuează timpul de repaus dintre curse, ceea ce contribuie la creșterea nivelului de stres și oboseală și, nu în ultimul rând, la creșterea riscului de comitere a unor greșeli, în contextul în care, pe fondul lipsei unor soluții viabile, conducătorii auto trebuie să se adapteze permanent unor condiții de muncă tot mai inumane și astfel sunt nevoiți să încalce o serie de reguli de circulație și de desfășurare optimă a transportului public local. Din punctul nostru de vedere, una din soluțiile de rezolvare o constituie introducerea pe traseu a unui număr mai mare de mașini, măsură pentru care conducerea CT BUS nu-și asumă această situație și doar intervenția autorităţilor poate să dezamorseze situația şi să soluționeze problemele cu care ne confruntăm”, se arată în scrisoare.

Scrisoarea integrală poate fi vizualizată în secțiunea „documente".

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Marcela Mariana Frigioiu - Director executiv la Direcția Financiară din cadrul Primăriei Constanţa (documente)

12 Jun 2021 3125