Sistemul medical al MApN susține campania publică pentru donarea de sânge în sprijinul victimelor exploziilor de la Crevedia

Sistemul medical al Ministerului Apărării Naționale susține campania publică desfășurată pentru donarea de sânge în sprijinul victimelor exploziilor de la Crevedia.
 
Potroivit unui comunicat al MApN, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a aprobat astăzi, 27 august, deschiderea Centrului de Transfuzie Sanguină col. prof. dr. „Nicolae Nestorescu”  începând cu ora 12.00, iar de mâine, 28 august, Centrul va fi deschis începând cu ora 07.00.
 

„De asemenea, din dispoziția Direcției medicale a MApN, Centrul a transmis încă din cursul acestei dimineți reprezentanților DSU dozele de sânge și derivatele acestuia aflate în stocuri, ca urmare a colectelor mobile desfășurate în cursul săptămânii trecute, fiind în măsură să asigure, la nevoie, necesarul de sânge pentru victimele rezultate în urma exploziilor de la Crevedia.
 
Menționăm că nevoia de sânge și componente sanguine este permanentă! Pacienții afectați de explozii vor avea nevoie de sânge pentru o perioadă îndelungată, ceea ce impune eșalonarea în timp a activităților de donare.
 
Mulțumim donatorilor și le recomandăm să se programeze online, accesând https://ctsprogramari.mapn.ro/public/ sau telefonic, apelând numerele 021.319.30.51 - 60, pentru a stabili ziua și intervalul orar în care să se prezinte  la sediul Centrului din str. Mircea Vulcănescu nr. 88, sectorul 1“ - au precizat reprezentanții MApN.

 
Programarea este necesară  pentru a evita aglomerarea liniilor de recoltare și a permite procesarea și testarea în condiții optime a cantităților de sânge donat.
 
Condițiile de îndeplinit de către donatori sunt accesibile pe site-ul Centrului: https://cts.mapn.ro/pages/informatii-donatori. 

Citește și: 

ConstanțaApel pentru donarea de sânge pentru victimele deflagrațiilor de la Crevedia
 


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Buzău Actiune donare de sange

05 Sep 2023 515

Arhiepiscopia Târgoviştei este alături de victimele tragediei de la Crevedia. Preoţii vor dona sânge

28 Aug 2023 814

Aproximativ 900 de persoane au donat sânge pentru victimele exploziilor de la Crevedia

27 Aug 2023 864

Constanța Apel pentru donarea de sânge pentru victimele deflagrațiilor de la Crevedia

27 Aug 2023 929