Slujbă specială pentru ploaie pe câmpiile judeţului Constanţa

Ieri, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și Arhimandritul Andrei Tudor, exarhul mănăstirilor și starețul mănăstirii Dervent au oficiat, pe câmpurile din Arhiepiscopia Tomisului, rugăciunile speciale pentru ploaie, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a arhiepiscopiei.

Cele două înalte feţe bisericeşti au oficiat aceste slujbe având în vedere că în Dobrogea este, în această perioadă, secetă mare, recoltele fiind, se pare, deja compromise, în mare parte.
 
Seceta pedologică va persista în Moldova, Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei, pe fondul conţinutului de umiditate scăzut şi deosebit de scăzut în cultura grâului de toamnă, arată prognozele agrometeorologice, publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

"Conţinutul de apă pe adâncimea de sol 0-100 cm, în cultura grâului de toamnă, se va situa în limite scăzute şi deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată, puternică şi extremă, în Moldova, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, local în nordul şi nord-vestul Banatului, sudul, estul, nord-vestul şi izolat în centrul Transilvaniei. În Maramureş, Crişana şi Oltenia, local în nord-estul şi vestul Banatului, nordul, nord-estul şi centrul Transilvaniei, nord-vestul, vestul, sudul şi sud-vestul Munteniei, rezerva de umiditate din sol va prezenta valori satisfăcătoare şi local apropiate de optim", precizează agrometeorologii.
 
Sursa foto: Facebook/Arhiepiscopia Tomisului
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.