Soluții pentru transportul public în Constanța. „Trebuie să încurajăm oamenii să folosească transportul în comun”

Ședință Sursa foto Primăria Municipiului Constanța
  • Primăria Municipiului Constanța derulează în această perioadă un studiu privind oportunitatea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară cu rol în exercitarea atribuțiilor legale în domeniul serviciilor de transport public local la nivelul Zonei Metropolitane Constanța.

Astăzi, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, s-a întâlnit cu reprezentanți ai orașelor și comunelor care fac parte din Zona Metropolitană Constanța.

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: 

„Asociația de Dezvoltare Intercomunitară nu se poate înființa fără acest studiu. Este o etapă peste care nu putem sări. Abia după ce stabilim oportunitatea, putem face o proiecție. Standardele se vor ridica, nu vor mai exista discrepanțe între transportul local și cel județean. Trebuie să dezvoltăm un transport exemplar, astfel încât să încurajăm oamenii să folosească transportul în comun".


Scopul întâlnirii de astăzi, la care a participat și directorul firmei care elaborează studiul de fundamentare a oportunității înființării asociației, a fost colectarea preliminară de informații, discutarea și dezbaterea pe marginea aspectelor de interes și a obiectivelor în constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară.

Răzvan Novaseliv, director:

„Studiul acesta va fi o oglindă perfectă a problemelor cu care se confruntă UAT-urile în privința transportului și cum s-ar putea ca această asociație de dezvoltare să fie rentabilă și aplicabilă".


Demersul de înființare a acestei asociații  vizează, în primul rând, optimizarea condițiilor de locuire în cadrul zonei, prin îmbunătățirea serviciilor de utilități publice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 595

Guvern Se va moderniza calea ferată Predeal – București – Constanța. Valoarea investiției este de 2,16 miliarde lei (DOCUMENT)

04 Apr 2024 879

Licitații publice Energomontaj SA și-a adjudecat contractul pentru reparația reţelelor de transport şi distribuţie energie termică (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 545

UPDATE. Atenție, călători din Constanța! Linia CTBus 5-40, deviată în zona Viile noi

31 Mar 2024 700

Ședința CLM Constanța Reabilitarea a trei stații de transport în comun la capete de linii Cireșica, Pescărie și Poarta 1, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 679

Ședință CLM Constanța Aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Mar 2024 615

Herli Sof SRL, firma care administrează Autogara Sud, din Constanța vrea să anuleze în instanță actualizarea programului de transport județean de persoane (DOCUMENT)

17 Mar 2024 794

Audit financiar la Primăria Dobromir, județul Constanța Camera de Conturi a constatat o inventariere defectuoasă a mijloacelor de transport auto din cadrul primăriei (DOCUMENT)

07 Mar 2024 605

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța angajează muncitor necalificat

02 Mar 2024 935

Ședință CLM Constanța Act adițional la contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local. Iată ce se modifică (DOCUMENT)

29 Feb 2024 578

Ședință a CLM Constanța Modificări în actul constitutiv al societăţii Termoficare Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

26 Feb 2024 669

Modificări ale regulamentului serviciului de transport taxi, în Constanța (DOCUMENT)

12 Feb 2024 1129

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează economist. Când are loc proba scrisă

05 Feb 2024 919

Sondaj de opinie Mai mult de jumătate din respondenți consideră sigur transportul în comun în municipiul Constanța

04 Feb 2024 794

Angajări Constanța Post de muncitor necalificat scos la concurs de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie

31 Jan 2024 1041