Soția marinarului din Constanța, aflat pe nava capturată pe Marea Roșie „Am încredere că își vor face treaba. Îl așteptăm acasă“

La data de 19 noiembrie a.c., nava Galaxy Leader, sub pavilion Bahamas, care naviga în Marea Roșie, a fost capturată de către milițiile Houthi și dusă lângă coasta statului Yemen, iar din informațiile de primă sesizare, printre membrii echipajului s-ar afla și un cetățean român, conform MAE. 

„Din dispoziția ministrului afacerilor externe a fost activată Celula de Criză Interinstituțională, fiind demarate procedurile standard pentru astfel de cazuri care implică cetățeni români.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Celula de Criză Interinstituțională, în cooperare și coordonare cu celelalte autorități române cu atribuții în materie și în strânsă legătură cu alți parteneri internaționali continuă să monitorizeze cu maximă atenție situația și întreprinde demersuri în vederea soluționării acesteia“ - au precizat reprezentanții MAE.

Marinarul român aflat pe nava reținută de către milițiile Houthi este din Constanța. 

Contactată telefonic, soția acestuia a precizat că are încredere în autorități și speră ca soțul său să ajungă teafăr acasă. 

 „Autoritățile mi-au confirmat că nava este într-un port apropiat, el este pe navă. Au spus că vor face tot posibilul să îl aducă acasă teafăr și că vom ține legătura. Am încredere că își vor face treaba. Îl așteptăm acasă. Ultima data am vorbit cu el sâmbătă seară și nu era speriat, el navighează de cinci ani, nu este o perioadă mare, dar eu cred că are un caracter puternic încât să reziste la astfel de situații. În momentul de față se ține tare și așteaptă să ajungă acasă. De-a lungul vremii a călătorit în foarte multe locuri, unele mai periculoase, altele mai puțin. Ne rugăm la Dumnezeu și îl așteptăm acasă, sperăm că va fi bine”, a declarat soția navigatorului.


Citește și: 

MAEMarinar român, pe o navă capturată de către rebelii houthi în Marea Roșie
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.