Statuie realizată de sculptorul Cornel Medrea, monument istoric, expusă pe terasa unui hotel din stațiunea Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

Turiștii care aleg ca loc pentru a petrece vacanța la Hotelul Dacia Sud din Stațiunea Mamaia au ocazia să admire o statuie, monument istoric, amplasată pe terasa hotelului. 

Statuia „În Soare” - monument istoric a fost realizată de sculptorul Cornel Medrea în anul 1962 și poate fi amdirată pe terasa Hotelului Dacia Sud din Mamaia.


 
Potrivit Info Sud Est, această operă de artă de for public este clasată drept monument istoric de categoria B și se regăsește pe lista monumentelor istorice din Monitorul Oficial al României.

„După titulatura pe care o poartă, operă de artă de for public, această lucrare ar fi trebuit să fie vizibilă trecătorilor, indiferent dacă aceștia hotărăsc să se oprească la terasa hotelului Dacia Sud, sau nu. Și așa s-a întâmplat o bună bucată de vreme. Doar că, la un moment dat, hotelierii au extins construcția pe care o dețineau, iar primăria a început să treacă terenuri din public în privat. Însă, în cazul terasei din fața hotelului Dacia Sud, se pare că primăria a făcut abstracție de existența unei opere de artă de for public devenită monument istoric și a închis ochii, odată cu închiderea statuii în interiorul terasei de la Dacia Sud“ - mai arată Info Sud Est.




Citește și: 

InfoSudEst.roUn monument istoric protejat prin lege zace într-o cârciumă din stațiunea lui Mazăre! - TRAFIC CU OPERE DE ARTĂ ÎN CONSTANȚA?! (II)​

Peisaj dezolant la început de sezon estival, în ConstanțaCanalul care face legătura dintre lacul Tăbăcărie și lacul Siutghiol, plin de gunoaie (FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.