Știri Constanța A fost descoperită din nou în Portul Constanța! Ultima dată fiind observată în anul 2017! (FOTO)


Magallana gigas, o specie neindigenă de stridii, a fost descoperită din nou în Portul Constanța, ultima dată fiind observată în anul 2017!

Recunoscută și ca stridia din Pacific, Magallana gigas este o specie neindigenă introdusă în Marea Neagră. Introdusă inițial în apele de coastă nordice ale Mării Negre, din Marea Japoniei, în anii 1980 în scopuri de acvacultură, a cauzat declinul semnificativ al populațiilor native de stridii Ostrea edulis, se arată într-o postarea pe pagina de Facebook a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" INCDM. 

Declinul acesteia a fost atribuit în primul rând speciei Rapana venosa și potențial, altor factori neidentificați.

Prezența stridiilor din Pacific în portul poate fi asociată cu transportul maritim, o cale majoră de introducere pentru speciile non-indigene. Alternativ, sursa ar putea fi o fermă de maricultură, situată cu ani în urmă în apropiere (Krapal et al., 2019), a transmis Dr. Adrian Filimon - Departament Ecologie și biologie marină. 



foto: Facebook/ Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" INCDM



Citește și: 


Începând din data de 16 octombrie, accesul camioanelor de marfă în portul Constanța se va face doar pe baza rezervării în aplicația dedicată
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.