Știri Constanța Atenție, trafic îngreunat pe bulevardul Mamaia!


Atenție, trafic îngreunat pe bulevardul Mamaia începând cu data de 21 septembrie 2023!

Prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) la nivelul municipiului Constanța se află în implementare contracte cu o valoare totală de 626 milioane lei. Investițiile cuprind 76 km de rețele noi de apă și canalizare pe 264 de străzi din municipiu.

O parte dintre aceste investiții vizează și reabilitarea aducțiunilor și magistralelor de alimentare cu apă, precum și refulările ce asigură transportul apelor uzate către stațiile de epurare. Înlocuirea conductelor îmbătrânite, ai căror parametri tehnologici sunt depășiți, va conduce la creșterea siguranței în funcționare a sistemului de canalizare. Totodată, în condițiile creșterii demografice și a nevoilor de conectare la sistemul de canalizare, acesta va fi mai ușor de întreținut și va putea prelua un debit mai mare de apă uzată. De asemenea, noile conducte sunt dimensionate pentru a face față cerințelor de dezvoltare urbană a municipiului Constanța,informează RAJA SA. 

Contractele de lucrări CL1A și CL3A - ”Rețele de apă și canalizare în zona centrală a Municipiului Constanța”, cu o valoare cumulată de 64,1 milioane lei, au un impact major asupra calității serviciilor. Astfel, pe bd. Mamaia pe tronsonul delimitat de Spitalul Militar și Delfinariu, se vor executa lucrări de reabilitare și extindere colectoare, cu diametre ce ajung până la 1.000 mm, dar și înlocuirea rețelelor de canalizare de pe străzile adiacente și preluarea acestora în noul colector. Înlocuirea ovoidului cu diametrul DN 1.000 mm este imperios necesară, cu atât mai mult cu cât pe anumite porțiuni acesta a fost edificat în anii 1960, iar în anumite zone trece pe domenii private, ceea ce face imposibilă intervenția în cazul unor avarii.

Mai mult, prin reabilitarea acestui ovoid unitar de mari dimensiuni, se va mări capacitatea de preluare a apelor menajere și va scădea riscul de apariție a unor inundații în cazul precipitațiilor abundente.

Lucrările propriu-zise vor fi demarate pe bulevardul Mamaia începând cu data de 21 septembrie 2023, în zona intersecției cu strada Războieni.
Pentru execuția lucrărilor va fi blocată prima bandă de lângă scuar, pe sensul de mers de la Spitalul Militar spre Delfinariu, urmând ca în dreptul intersecției cu Ciprian Porumbescu, noua conductă să traverseze scuarul, iar lucrările să avanseze pe prima bandă a celuilalt sens de mers, de la Delfinariu spre Spitalul Militar. Pe cei aproximativ 700 metri (Str. Războieni - Delfinariu) traficul va fi restricționat pe o bandă, pe tronsoane cu lungimi de până în 200 metri, porțiuni ce vor fi aduse la cotă.

Având în vedere dezvoltarea zonei, pe lângă înlocuirea ovoidului DN 1.000, tot pe bulevardul Mamaia se extinde și o rețea de canalizare. Noua conductă, ce se va întinde pe bulevard de la intersecția cu strada Ion Murgescu până la Spitalul Militar, va fi montată pe banda de parcare, pe sensul de mers de la Delfinariu către Centru și va răspunde necesităților de preluare a apelor uzate, urmare a dezvoltării urbanistice a zonei.

Ambele lucrări vor fi realizate pe tronsoane de aproximativ 200 metri, ce vor fi aduse la cotă. Pentru fluidizarea traficului zonele de intervenție vor fi împrejmuite și semnalizate corespunzător, iar lucrările au fost avizate de către Poliția Rutieră. Conform graficelor, acestea urmează să fie finalizate la sfârșitul lunii martie 2024, termen ce este strâns legat de posibilitatea identificării unor obstacole subterane necunoscute dar descoperite la decopertarea terenului pentru montarea noilor tronsoane.

Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele constructorilor fac eforturi ca durata de intervenție să fie cât mai redusă, astfel încât zona afectată să poată fi redată circulației în cel mai scurt timp și în cele mai bune condiții.

Amintim consumatorilor că prin investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea serviciilor, mai transmite RAJA SA.  Citește și:

H3RO Mamaia, cel mai mare triatlon din Europa de Est
Vlad Stoica - „Am crescut de la an la an“. În 2023, va fi ediție aniversară

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Două localități din județul Constanța, fără apă ca urmare a unei întreruperi de tensiune!

30 Nov 2023 357

RAJA Constanța Lista actualizată a localităților din județ unde nu este apă potabilă

29 Nov 2023 607

RAJA Constanța Presiune redusă în zona blocurilor din Ovidiu!

29 Nov 2023 595

Oficial de la SC RAJA SA 17 localități din județul Constanța, în continuare nealimentate cu apă

29 Nov 2023 445

Avarie RAJA la Medgidia! A fost întreruptă furnizarea apei

29 Nov 2023 379

Situație actualizată! Lista localităților din județul Constanța unde nu se furnizează apă potabilă

29 Nov 2023 483

RAJA Constanța Lista localităților din județul Constanța care nu au încă apă potabilă

28 Nov 2023 542

RAJA Constanța Avarie în Ovidiu. Iată cine nu are apă la robinete

28 Nov 2023 462

Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României

28 Nov 2023 472

Avarie RAJA în Constanţa. Ce zonă a municipiului este afectată

28 Nov 2023 668

RAJA Constanța Ce localități din județ nu au apă la această oră

28 Nov 2023 496

Știri Constanța 60 localități cu avarii la rețeaua de energie electrică. Lista localităților fără apă

28 Nov 2023 1065

RAJA Constanța Situația actualizată a localităților afectate de lipsa apei

27 Nov 2023 469

RAJA Constanța Nu se mai oprește apa în Palazu Mare. Iată de ce

27 Nov 2023 485

Ce localități sunt încă rămase fără apă, în județul Constanța, ca urmare a codului roșu

27 Nov 2023 780