Știri Constanța Marinarii și scafandrii militari vor participa la Sărbătoarea Bobotezei


Forțele Navale Române vor participa sâmbătă, 6 ianuarie, începând cu ora 11.00, la Constanța, la activitățile prilejuite de sărbătoarea religioasă a Botezului Domnului.

Marinarii militari, alături de Muzica Militară a Forțelor Navale, vor fi prezenți în fața Catedralei „Sfinții Petru și Pavel” și vor face parte din Garda de Onoare constituită pentru a parcurge traseul dintre catedrală și Portul Turistic „Tomis”, împreună cu soborul de preoți, carele cu apă și credincioșii participanți la procesiunea religioasă.

La slujba de sfințire a apelor, Centrul de Scafandri va participa cu scafandri de asigurare, înotători profesioniști și bărci de tip „Bombard” cu scafandri la bord, care vor lua parte la recuperarea celor trei cruci aruncate în apă de Arhiepiscopul Tomisului. Totodată, un echipaj de prim ajutor va fi prezent la activitate, pentru a asigura măsurile de prevenire și gestionare a eventualelor situații de urgență, transmite un comunicat al Forțelor Navale Române. 

La slujba de Bobotează, alături de reprezentanții Forțelor Navale Române, vor mai fi prezente și cadre militare ale celorlalte categorii de forțe din Armata României și reprezentanți ai autorităților publice locale din garnizoana Constanța, precum și ai altor organizații nonguvernamentale.


Citește și:

Pregătirile pompierilor în ziua de Bobotează

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.