Știri Constanța Salariaţii din cadrul Direcției Județene de Statistică Constanța anunță un nou protest!

Salariaţii din cadrul Direcției Județene de Statistică Constanța își exprimă nemulţumirea faţă de salarizarea discriminatorie îndelungată, motiv pentru care va anuntam că astăzi, pe toată durata normală a zilei de muncă ( 8-16,30) vor manifesta, ca forma de protest, prin exces de zel. 

Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de DJS:

Salariaţii din cadrul Direcției Județene de Statistică Constanța își exprimă nemulţumirea faţă de salarizarea discriminatorie îndelungată, motiv pentru care va anuntam ca ASTĂZI, 12.12.2023, pe toata durata normală a zilei de muncă ( 8-16,30) ne vom manifesta, ca forma de protest, PRIN EXCES DE ZEL.

Aceasta formă de protest este rezultatul ignorării de catre decidenții politic a semnalelor trase de statisticieni în ultimii ani și reprezintă doar un avertisment al salariaților în contextul anului electoral 2024, când, fără aportul INS, alegerile nu pot fi organizate.

Pe toata durata normală a zilei de muncă, salariații vor analiza notele metodologice ale anchetelor și cercetărilor statistice, vor efectua analize comparative ale datelor și vor efectua activități de documentare și analiză statistică, iar dacă timpul va permite, se vor realiza și alte activități (colectare date, verificare și introducere chestionare, alte activități).

DUPĂ ZECE ZILE DE PROTEST SPONTAN și o zi de blocare a activității instituției, revendicările noastre tot nu au fost soluționate. Proiectul de OUG pus pe site-ul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale care prevede majorarea salariilor doar pentru salariații din unitățile subordonate acestui minister, stipulează în Nota de fundamentare: "necesitatea respectării principiului constitutional al egalității în fața legii în sensul că nivelul maxim al salariului de bază trebuie sa fie același pentru tot personalul care beneficiază de aceleași condiții de muncă, indiferent de instituția și autoritatea publică în care își desfășoară activitatea". Suntem salariați ai unei instituții publice!

Nici în cazul nostru NU ESTE RESPECTAT acest principiu! Salariile noastre sunt mai mici decât cele din instituțiile subordonate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. Salariile noastre sunt nemodificate de mai mult de 5 ani, rata inflației în decursul ultimilor 5 ani a depășit 40%, puterea de cumparare pentru statisticieni a scăzut dramatic


Nemulțumirile salariaților vizează:


 • Neaplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13.07.2022 cu tema ˵Soluţionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Direcţiilor Regionale şi Judeţene de Statistică˶,
• Nemajorarea salariilor personalului Direcției Județene de Statistică Constanța, spre deosebire de cele din alte instituții publice. În decurs de 5 ani, un salariat cu vechime maximă din Direcției Județene de Statistică Constanța a avut o majorare salarială de 14 lei brut (7 lei net), timp în care rata inflaţiei a depăşit 40%.

• Neacordarea majorării salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii, spre deosebire de angajații altor instituții aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Mediului, Ministerului Sănătății, Ministerului Educației Naționale, etc.
• Neacordarea importanței cuvenite activității direcțiilor teritoriale de statistică, atâta vreme cât informațiile statistice sunt importante atât pentru cunoașterea evoluțiilor economice și sociale, pentru fundamentarea deciziilor și programelor de acțiune la nivel european, național și/sau teritorial, cât și pentru studii și cercetări științifice sau pentru corecta informare a tuturor categoriilor de utilizatori. Să nu uităm de cercetările statistice de interes naţional de tipul recensămintelor populaţiei şi locuinţelor și recensămintelor din agricultură, precum și de implicarea direcțiilor județene de statistică în organizarea și desfășura 

Revendicările salariaţilor Direcției Județene de Statistică Constanța sunt:

1. Stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici cu funcții de execuție și conducere, precum și ale personalului contractual din cadrul Direcției Județene de Statistică Constanța la nivelul administrației publice centrale.
2. Acordarea majorării salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Direcției Județene de Statistică Constanța.
3. Mărirea schemei de personal a Direcției Județene de Statistică Constanța corespunzător volumului de activitate şi deblocarea angajărilor. 




Citește și: 

Salariaţii Direcției Județene de Statistică Constanța protestează! Ce nemulțumiri au

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța De la cine a cumpărat Direcția Județeană de Statistică echipamente IT pentru dotarea Biroului Electoral Județean

12 Apr 2024 387

Constanța În ianuarie 2024 s-au născut mai puțini copii față de aceeași lună din anul trecut

30 Mar 2024 542

Declarații de avere Constanța Raluca-Mihaela Anca, șef serviciu la Direcția Județeană de Statistică, averea și interesele (DOCUMENTE)

13 Dec 2023 899

Declarații de avere Constanța Monica Eliana Constantin, director executiv la Direcția Județeană de Statistică, averea și interesele (DOCUMENTE)

12 Dec 2023 807

​Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei Coman, director adjunct la Institutul Național de Statistică, Direcția Județeană de Statistică Constanța (DOCUMENTE)

12 Dec 2023 742

Știri Constanța Salariații din cadrul Direcției Județene de Statistică Constanța continuă protestul

07 Dec 2023 751

Continuă acțiunile de protest ale salariaților Direcției Județene de Statistică Constanța

05 Dec 2023 761

Protest al salariaților din Direcția Județeană de Statistică Constanța!

28 Nov 2023 790

Post vacant la Direcția Județeană de Statistică Constanța. Cine poate participa la concurs

01 Jul 2022 1048

Direcția Județeană de Statistică Constanța angajează. Ce post este vacant

22 May 2022 1525

Direcția Județeană de Statistică Constanța angajează. Iată condițiile

16 Dec 2021 1850

Oportunitate de angajare la Direcția Județeană de Statistică Constanța

03 Nov 2021 3463

Direcția Județeană de Statistică Constanța angajează expert

22 Oct 2020 2361

Concurs pentru ocuparea a două posturi la Direcția Județeană de Statistică Tulcea

03 Sep 2020 2623

Radiografia Constanței, în datele Direcției Județene de Statistică. Iată cum arată prima jumătate de an în cifre

27 Jul 2020 1506