UPDATE. Studenții s-au opus O fuziune între Universitatea Maritimă Constanța și Universitatea Politehnica din București nu va avea locLa ora actuală, se vorbește despre o posibilă includere a Universității Maritime Constanța în cadrul unei universități tehnice care ar urma să fie înființată la nivel național.

Aceasta presupune o posibilă fuziune între UMC și Universitatea Politehnica din București.

În același timp, instituția de învățământ superior din capitală ar purta discuții, cu scop similar, cu cel puțin încă o universitate, cea din Pitești.

S-ar avea în vedere formarea, astfel, potrivit unor surse, a unei Universități Naționale de Științe și Tehnologie Politehnica.

Pe tema posibilei fuziuni dintre UMC și Universitatea Politehnica din București, rectorul UPB, Mihnea Costoiu, va fi prezent astăzi la Constanța, unde va purta discuții cu studenții UMC.     

UPDATE 1:

Întâlnirea a luat sfârșit, verdictul fiind unul clar: o fuziune între UMC și Universitatea Politehnica din București nu va avea loc, studenții opunându-se din start proiectului.

Discuțiile au fost foarte clare, studenții nu vor așa ceva, astfel că fiecare ne vom vedea de drumul nostru. Nu se pune problema acestui proiect la Constanța, a declarat Mihnea Costoiu.

Întâlnirea a fost destul de scurtă, iar atmosfera – foarte tensionată. Studenții au fost împotriva oricărei discuții pe această temă și de prezentare a proiectului. Au spus nu. În această situație, s-a decis oprirea proiectului, a spus și prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, preşedintele Senatului Universităţii Maritime din Constanţa.   


UPDATE:Pe marginea întâlnirii dintre studenți și Mihnea Costoiu, Universitatea Maritimă Constanța a emis un comunicat de presă, semnat de rectorul instituției, prof. univ. dr. ing. Violeta Vali Ciucur, în care se menționează:
 

 

Un număr de 40 cadre didactice din Universitatea Maritimă Constanța se dezic și se delimitează complet de acțiunea desfășurată astăzi de reprezentanți ai Ligii Studenților și ai absolvenților UMC prezenți în Aula universității, la întâlnirea cu Rectorul Universității ”POLITEHNICA” București, Mihnea Costoiu.
 
Considerăm că studenții prezenți astăzi în sală nu au reprezentat opinia tuturor studenților universității, și comportamentul acestora a fost sub nivelul academic care caracterizează comunitatea universității noastre. Discuțiile pe marginea unui proiect care nu aveau la acest moment decât rol de informare, nu au existat. Întâlnirea a fost dominată de atitudine violentă, manifestări non verbale, huiduieli.
 
Atitudinea academică și forumurile de dezbatere pe care Universitatea Maritimă din Constanța ar trebui să le găzduiască, nu își găsesc materializarea în reacția vehementă a celor prezenți în Aula universității.
 
În aceste condiții, dorim să ne cerem scuze pentru acest eșec de comunicare între rectorul celei mai mari universități tehnice din țară și studenții universității noastre, în reprezentarea și convocarea  realizată prin intermediul Ligii Studenților.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Maritimă Constanța a încheiat un contract cu o firmă administrată de Augustin-Constantin Oancea (DOCUMENT)

05 Jun 2023 617

Universitatea Maritimă din Constanța, contract de peste 250.000 de euro cu o companie străină (DOCUMENT)

11 May 2023 827

Universitatea Maritimă Constanța achiziționează piese de mobilier (DOCUMENT)

21 Apr 2023 680

Universitatea Maritimă Constanța, la un eveniment internațional de securitate cibernetică, organizat de Ministerul Afacerilor Externe

23 Mar 2023 871

Armeanul născut la Constanța, Garabet Kumbetlian ar fi împlinit 87 de ani. A rămas în istorie ca o personalitate a ingineriei

11 Mar 2023 1689

Universitatea Maritimă din Constanța, contract cu o firmă din capitală, în cadrul proiectului „CYMAROP“ (DOCUMENT)

09 Feb 2023 1006

UMC cumpără servicii de editare pentru publicația Tomisul Cultural. Care este valoarea achiziției

03 Feb 2023 946

Universitatea Maritimă din Constanța achiziționează stand de testat motoare termice (DOCUMENT)

14 Jan 2023 992

Ce avere și interese are directorul general al Autorității Navale Române, Cosmin Laurențiu Dumitrache (DOCUMENTE)

30 Sep 2022 2836

Dosarul privind trecerea Complexului Sportiv “Hidrotehnica” din administrarea UMC în cea a Consiliului Local Constanța va fi rejudecat

24 Sep 2022 1393

Black Sea Services, licitație câștigată la Universitatea Maritimă din Constanța

14 Sep 2022 1712

Miza este baza Hidrotehnica. Universitatea Maritimă din Constanța uzitează de toate căile de atac în cadrul procesului deschis Consiliului Local Constanța

08 Aug 2022 1758

Universitatea Maritimă din Constanța a dat startul înscrierilor pentru sesiunea de toamnă a admiterii. Până la ce dată se depun dosarele

21 Jul 2022 1168

Universitatea Maritimă din Constanța angajează consilier juridic. Cine poate participa la concurs

12 Jul 2022 1354

Conferința Internațională Cyber ETEE la Universitatea Maritimă din Constanța

12 Jul 2022 1003