Suspiciune de toxiinfecție alimentară la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, județul Vaslui! Mai mulți pacienți în stare gravă! Trei au decedat

Patru pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au fost preluaţi în stare gravă, miercuri, în decurs de câteva ore, de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, trei dintre ei decedând, conform agerpres.ro

"Ambulanţa Vaslui a intervenit în cursul acestei zile de patru ori la Spitalul Murgeni, în decurs de câteva ore. Mai întâi s-a intervenit pentru un bărbat de 45 de ani care trebuia transferat la Spitalul Bârlad cu suspiciunea de gastroenterocolită. Pacientul a fost găsit de echipajul SAJ în stop cardiorespirator. Împreună cu alt echipaj cu medic s-au efectuat manevre de resuscitare fără succes, fiind apoi declarat decedat. A doua solicitare a fost pentru un bărbat de 68 cu acelaşi diagnostic. Acesta a fost transferat în stare gravă la Spitalul Bârlad. A treia solicitare a fost pentru o femeie în vârstă de 50 de ani găsită, de asemenea, în stop cardiorespirator. Nici aceasta nu a răspuns la resuscitare, fiind declarat decesul. A patra solicitare a fost pentru un bărbat de 54 de ani, aflat în stop cardiorespirator, care nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a decedat", a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.


Potrivit acestuia au fost anunţate Direcţia de Sănătate Publică Vaslui şi Ministerul Sănătăţii.

Poliţiştii au demarat verificări în acest caz. 

Încă 10 pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni prezintă simptomatologie digestivă şi urmează să fie preluaţi de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă. 

Conducerea Spitalului Murgeni crede că bolnavii ar fi avut de suferit după ce au luat marţi masa de prânz.

"Noi credem că situaţia s-a produs în urma servirii mesei de prânz din cursul zilei de ieri. Avem un total de aproximativ 140 de pacienţi care au mâncat. Avem trei pacienţi decedaţi în cursul zilei de astăzi, cu simptomatologie diareică, urmată de vărsături şi stop cardiorespirator şi un alt pacient transferat azi la Spitalul Bârlad. Pe lângă aceştia, mai sunt 10 pacienţi cu scaune diareice, pe care intenţionăm să-i trimitem la Spitalul Bârlad. Au fost prelevate probe şi aşteptăm rezultatele în cursul zilei de joi", a declarat, pentru AGERPRES, managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Ionel Carp.

agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la Ministerul Sănătății despre situația gravă de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni. Trei pacienți au murit

22 Nov 2023 890