Tomis Eclectic SRL își propune să ofere ajutoare pentru persoanele și familiile cu venituri reduse

  • Societatea Tomis Eclectic SRL își propune să ofere ajutoare pentru familiile aflate în dificultate.

Floriștean Andrei-Roman, în calitate de asociat unic al societății Tomis Eclectic SRL decide modificarea/ completarea prevederilor actului constitutiv al societății: se completează Cap. II, art 2.3 cu un nou alineat, alineatul 2, și cu două noi articole art. 2.4 și art 2.5.
 
Întreprinderea socială își propune să ofere ajutor cu precădere pentru persoane, familii cu posibilități financiare reduce și copii care nu dispun de resurse materiale suficiente pentru a se integra în societate și a beneficia de o educație adecvată. Prin misiunea socială și activitățile asumate, va aduce beneficii în rândul categoriilor de persoane vulnerabile menționate anterior și va contrinui la îmbunătățirea vieții acestora, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere social, pentru a reduce riscul de excluziune socială și a crește șansele ca fiecare persoană din categoriile vizate să beneficieze de dreptul la o viață mai bună.
 
Societate își propune următoarele acțiuni: ajutorarea familiilor aflate în dificultate prin oferirea de pachete alimentare; ajutorarea familiilor cu posibilități reduse, prin oferirea de pachete de igienă; oferirea de tablete copiilor cu posibilități reduse în vederea reducerii riscului abandonului școlar.
 
În vederea desfășurării activității și îndeplinirii direcțiilor sociale, întreprinderea își propune să creeze locuri de muncă, dintre care unul va fi de „Antreprenor în economia socială” COR 112032. Se completează cap. VII cu art. 7.6.
 
Societatea se obligă să transmită bunurile rămase în urma lichidării către una sau mai multe întreprinderi sociale, conform art. 8, alin. 4, litera C, din Legea 219/2015 privind economia socială.

Se modifică cap. IX, astfel că textul va fi următorul:

Societatea Tomis Eclectic SRL are scop social și prin activitatea pe care o desfășoară se obligă să respecte definiția economiei sociale prevăzute în art. 2 Legea nr. 219/2015 privind economia socială, respectiv ansamblul activităților organizate independent de sectorul public, al căror scop este să servească interesul general, interesele unei colectivități și/ sau interesele personale nepatrimoniale, prin creșterea gradului de ocupare a persoanelor aparținând grupului vulnerabil și/sau producerea și furnizarea de bunuri, prestarea de servicii și/ sau execuția de lucrări. Economia socială are la bază inițiativa privată, voluntară și solidară, cu un grad ridicat de autonomie și responsabilitate, precum și distribuirea limitată a profitului către asociați.
 
Societatea se bazează pe principiile economiei sociale și le va respecta, așa cum sunt prevăzute în art. 4 din Legea nr. 219/2015 privind economia socială, respectiv:

a) Prioritate acordată individului și obiectivelor sociale față de creșterea profitului;
b) Solidaritate și responsabilitate colectivă;
c) Convergența dintre interesele membrilor asociați și interesul general și/ sau interesele unei colectivități;

d) Control democratic al memrbilor, exercitat asuăra actvităților desfășurate;
e) Caracter voluntar și liber al asocierii în formele de organizare specifice domeniului economiei sociale;
f) Personalitate juridică distrinctă, autonomir de gestiune și independență față de autoritățile publice;
g) Alocarea celei mai mari părți a profitului/ excedentului financiar pentru atingerea obiectivelor de interes general, ale unei colectivități sauîn interesul personal nepatrimonial al membrilor.
 
Societatea va respecta criteriile specifice economiei sociale așa cum sunt prevăzute în art. 8, alin.4, din Legea nr. 219/2015 privind economia socială:
a) Acționează în scop social și/sau în interesul general al comunității;
b) Alocă minimum 90% din profitul realizat scopului social și rezervei statutare;
c) Se obligă să transmită bunurile rămase în urma lichidării către una sau mai multe întreprinderi sociale;
d) Aplică principiul echității sociale față de angajați, asigurând nivelurile de salarizare echitabile, între care nu pot exista diferențe care să depășească raportul de 1 la 8.

Societatea va respecta obligațiile specifice economiei sociale în conformitate cu art. 9, alin. 1, din Legea nr. 219/2015 privind economia socială:
 
a) de a comunica agenției de ocupare orice modificări ale actelor de înființare sau contitutive, în termen de 15 zile de modificare;
b) de a comunica agenției de ocupare rapoartele de activitate și situațiile finaciare anuale; compartimentul județean pentru economie socială are obligația să asigure consultarea acestor documente de către orice persoană interesată;
c) de a publica, în extras, în termen de 3 luni de la încheierea anului calendaristic, raportul social anual privind activitatea desfășurată și situațiile financiare anuale în Registrul unic de evidență a întreprinderilor sociale, prevăzut la art. 27 în Legea 219/2015.

PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.