Tradiții pentru spor și sănătate în Noaptea de Înviere. De ce nu este bine să atingem sarea

Lumanare Sursa foto PixabayAnul acesta, Paștele ortodox pică pe data de 16 aprilie, într-o zi de duminică. Drept urmare, creștinii vor merge la slujba de Înviere în noaptea de 15 spre 16 aprilie. Sărbătoarea cu cruce roșie și extrem de importantă pentru români vine la pachet cu o serie de tradiții și obiceiuri în Noaptea de Înviere. Iată de ce trebuie să țineți cont atunci când mergeți să luați Lumina Sfântă!

Ce obiceiuri se respectă în Noaptea de Înviere

Noaptea Învierii sau Învierea Domnului este una dintre cele mai așteptate sărbători la români. Se spune că dacă se respectă câteva tradiții și obiceiuri în Noaptea de Înviere, oamenii vor fi feriți de rele și vor avea parte numai de noroc.

Iată ce este bine să faci în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Cel mai important simbol al Învierii îl reprezintă lumânarea. Întotdeauna, după slujbă, lumânarea trebuie adusă acasă aprinsă și păstrată cu sfințenie. Oamenii cred că este bine să o aprindă în fața unei icoane, pentru a fi feriți de cutremure. Lumânarea de Înviere se aprinde în fața unei icoane chiar și la sărbătorile mari de peste an, conform playtech.ro

Totodată, atunci când se merge la biserică în noaptea de Înviere, este bine să luați acasă apă sfinţită, pentru că se spune că aduce spor și noroc. În trecut, această apă avea proprietăți vindecătoare, care te scăpau îndată de diverse boli.

De ce nu este bine să atingem sarea

Potrivit credinței populare, în Noaptea de Înviere nu este bine să te cerți, pentru că este bine să primim Învierea Domnului cu bucurie și optimism. Mai mult de atât, Paștele să nu ne prindă supărați, ci mai degrabă bucuroși, împliniți, recunoscători lui Dumnezeu pentru toate lucrurile primite.

Un alt obicei spune că în Noaptea de Înviere nu este bine să punem mâna pe sare, deoarece ne va merge rău tot anul.

În noaptea de 15 spre 16 aprilie, creștinii merg la biserică și stau la slujbă până dimineața. În timpul slujbei, se împart prăjituri, cozonac, ouă roșii, mâncare și alte bucate tradiționale. În plus, oamenii se salută cu „Hristos a Înviat” – „Adevărat a Înviat”. Acest salut se ține 40 de zile, până la Înălțarea Domnului, iar în ziua Înălțării spunem: „Hristos S-a înălțat!” – „Adevărat S-a înălțat!”.

 playtech.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handmade by Carmen Petrișor Traditii romanesti de Paste!

01 Apr 2015 3138