UPDATE Tren blocat de trei ore în județul Buzău. Prezintă scurgeri de acid clorhidric

Un tren marfar cu 37 de vagoane este blocat pe magistrala 500, într-o stație din localitatea Zoița, județul Buzău de aproximativ trei ore.
 
Trenul încărcat cu acid clorhidric, din cauza unor defecțiuni tehnice, a blocat trecerea altor trenuri de pasageri care trebuiau să circule pe aceeași magistrală, relatează presa centrală.

Trenul are scurgeri de acid, aproximativ 35 de tone sunt doar într-un vagon, iar scurgerile apar pe o fisură apărută la vagonul cisternă.

„Cantitățile de scurgere sunt foarte mici în acest moment, de aceea trenul trebuie să fie garat în continuare”, a spus Vasile Prahoveanu, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău.

"Mai multe echipaje a ajuns deja la faţa locului şi a luat primele măsuri. Perimetrul a fost izolat pe o rază de 100 de metri în toate direcţiile. La faţa locului se deplasează şi echipa tehnică a firmei transportatoare care să tranvazeze în alt recipient acidul clorhidric", adaugă purtătorul de cuvânt al ISU Buzău.

UPDATE: Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR Infrastructură transmite:

„Din cauza acestui eveniment, CFR a luat măsura ca toate trenurile care erau în grafic să tranziteze stația Zoița au fost oprite temporar până la noile dispoziții ale ISU, în stațiile de pe traseu. Până la ora 16:50, când a fost reluată circulația, șase trenuri de călători au staționat temporar în gările Râmnicu Sărat, Buzău și Boboc. Evenimentul a fost anunțat de personalul feroviar, iar la ora 14:30 trenul de marfă a garat în stația Zoița, impegatul de mișcare a sesizat scurgeri dintr-un vagon, a sunat imediat la ISU, iar aceștia au dispus ca circulația feroviară să fie întreruptă temporar. S-au luat măsuri de siguranță în zona respectivă, de aceea trenurile de călători au staționat și ele. În acest moment este reluat traficul feroviar, zona respectivă pusă deja în siguranță”.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.