UDMR ar putea părăsi arcul guvernamental Chirilă - „Luna februarie ar putea aduce remanierea, o măsură aşteptată"

grup_parlamentar_-_Constantin_Chirila_002.jpgDeputatul PDL de Constanţa Constantin Chirilă susţine că prima jumătate a lunii februarie ar putea aduce remanierea guvernamentală, „o măsură pe care probabil multă lume se aştepta s-o anunţe preşedintele chiar în momentul în care s-a adresat printr-un discurs românilor".


Săptămâna aceasta vor avea loc discuţii la nivelul grupurilor parlamentare, dat fiind că 1 februarie coincide şi cu debutul unei noi sesiuni parlamentare, moment în care se pun pe hârtie proiectele care vor ţine atenţia trează deputaţilor şi senatorilor. Surse din PDL susţin că în funcţie de proiectele legislative care au mai rămas de votat, este foarte posibil ca PDL şi UNPR să se decupleze de UDMR. Informaţia pare să prindă contur, mai cu seamă că maghiarii au anunţat că tot în această săptămână vor analiza serios oportunitatea declanşării alegerilor parlamentare anticipate, procedură care ar mai „linişti vocea străzii" şi ar asigura un consens cu opoziţia, a declarat vicepreşedintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely. Dacă UDMR va opta pentru anticipate, acesta va fi cel mai probabil momentul decuplării de actualul arc guvernamental, mai susţine democrat-liberalii.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta - o nouă alianţă politică?

07 Aug 2019 1768

SRI nu s-a implicat și nu se va implica în protestele de stradă. Ofițerii au oferit doar asistență tehnică de specialitate

25 Jan 2017 1493

Ca răspuns la problemele unei comunităţi Elevii şi studenţii vor învaţa cum să scrie şi să modifice o lege

13 May 2016 1583

CCR dezbate astăzi legea care interzice fumatul în spaţiile publice închise

26 Jan 2016 1376

Chișinău-Publika.md Valeriu Zgonea, aşteptat astăzi în Republica Moldova. Cu cine va avea întrevederi

18 Sep 2015 1780

Moțiunea de cenzură a PNL împotriva Guvernului va fi depusă vineri la Parlament

05 Jun 2015 1195

Ludovic Orban, candidat la şefia grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor

01 Feb 2015 1677