Un acvatoriu din portul de docuri din Brăila, poluat cu un lichid periculos

Sursă foto: Garda de Mediu Brăila
  • În conformitate cu informările Gărzii de Mediu din Brăila, un acvatoriu din bazinul port docuri din municipiu a fost contaminat cu ape de santină din nava AZZA H.
  • Astfel, potrivit sursei, a fost aplicată o amendă de 50.000 de lei, conform OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, modificată.
  • Nava aparține unui armător cu sediul în Egipt.
 
Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu din Brăila, pe data de 31 iulie 2023 s-a constatat contaminarea cu ape de santină deverstate de nava AZZA H.
 
Nava aparține unui armător cu sediul în Egipt, adaugă sursa citată.
 
Contaminarea a fost constatată în acvatoriul din bazinul port docuri Brăila.
 

„Datorită curentului apei, întreaga cantitate deversată a fost localizată în zona danelor 34-35, suprafața afectată fiind de aproximativ 50-100 mp“, mai precizează Garda de Mediu Brăila.

 
Administrația Porturilor Dunării Maritime a intervenit pentru împrăștierea de material petroabsorbant pe suprafața apei, acoperind, astfel, toată zona afectată de scurgerea de hidrocarburi. Fluviul Dunărea nu este afectat de pătrunderea de irizații în cursul de apă, a mai marcat sursa citată.
 
Conform sursei, pentru deversarea apelor uzate în apele de suprafață, armatorul navei AZZA H a fost sancționat contravențional cu amendă de 50.000 de lei, conform prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, modificată.
 
Citește și:

O tânără din Turcia și-a pierdut bagajul în tren la Brăila! Ce mesaj i-a transmis polițistului care a ajutat-o să îl recupereze

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.