Un alt container încărcat cu deșeuri, oprit în Portul Constanţa

  • Polițiștii de frontieră continuă să captureze containere pline cu deșeuri neconforme. 
  • Bunurile erau în greutate de aproximativ 11.000 kilograme şi erau destinate unei firme de pe raza judeţului Suceava, care efectua activități de import în România.
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanța au efectuat controlul fizic asupra unui container aflat în Portul Constanța Sud Agigea, încărcat cu deşeuri neconforme.
 
În data de 21.04.2021, în urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud și ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanța au descoperit un container sosit în Portul Constanţa din Norvegia, încărcat, conform documentelor, cu părți și accesorii auto cu un grad de uzură de 15%.

Bunurile erau în greutate de aproximativ 11.000 kilograme şi erau destinate unei firme de pe raza judeţului Suceava, care efectua activități de import în România.

În urma verificărilor s-a stabilit că mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală, fiind, în fapt, deşeuri neconforme cu documentele prezentate autorităţii vamale.  În cauză a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, cât și returnarea containerului încărcat cu deșeuri către țara de origine.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea de acte nereale și import ilegal de deșeuri.

Sursă foto: Poliția de Frontieră Română

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revoltător! Un alt container plin cu deșeuri oprit în Portul Constanţa

21 Apr 2021 550

Container din Norvegia, încărcat cu deșeuri, depistat în Portul Constanţa

16 Apr 2021 571

Garda de Coastă Container încărcat cu deșeuri, depistat în Portul Constanţa Sud Agigea

13 Apr 2021 464

Container cu deșeuri, în Portul Constanța, ambalate frumos. A fost „o greșeală”

01 Dec 2020 1175

Constanța. Continuă amplasarea containerelor galbene pentru deșeuri reciclabile

10 Jun 2020 963

Container cu deșeuri sosit din Germania, descoperit de polițiștii constănțeni

07 Apr 2020 805

Garda de Coastă Încă un container cu deșeuri descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea

17 Mar 2020 909