Un neurochirurg din România ar fi operat un pacient pe partea stângă a craniului, deși avea un hematom pe partea dreaptă

  • O anchetă are loc la Spitalul Județean de Urgență din Deva, după ce un medic neurochirurg a fost acuzat, de rudele unui pacient, de o eroare medicală, informează Ziarul Hunedoreanului.

Un pacient a fost operat pe partea stângă a craniului, deși avea un hematom intracranian pe partea dreaptă a capului.

Pacientul în vârstă de 84 de ani a ajuns, la data de 5 noiembrie, pe masa de operație, cu un hematom intracranian, pe partea dreaptă a capului.

Medicul a incizat, inițial, partea stângă a craniului și abia apoi a realizat intervenția asupra hematomului de pe partea opusă, confirmă reprezentanții spitalului din Deva.

Potrivit dr. Lucian Miron, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Deva, o plângere penală la Inpectoratul de Poliție Județean Hunedoara, pentru vătămare corporală din culpă, a fost depusă chiar de către reprezentanții unității medicale.

Concluziile vor fi trase în acest caz după rezultatele expertizei medico-legală.

Pacientul este  internat la Secția de Anestezie și terapie Intensivă la acest moment.

Până în prezent, medicul nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere față de reclamațiile împotriva sa.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență din Deva , el și-ar fi justificat decizia primei intervenții pentru că pacientul avea și edem cerebral.

 
Sursa foto: Pixabay
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.