Un proiect care vizează modernizarea infrastructurii din Portul Constanţa pe ordinea de zi a ședinței de Guvern




Guvernul urmează să discute în şedinţa de vineri mai multe acte normative.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice stabileşte, între altele, condiţiile pentru eliberarea permisului de conducere internaţional şi prevede că nu vor putea fi înmatriculate autovehiculele şi remorcile reclamate ca fiind furate în România sau în străinătate şi cele date în urmărire de către structurile Poliţiei Române ori de autorităţile altor stat.

Alte proiecte de hotărâre de guvern se referă la, precum şi la obiectivul de investiţii "Master planul infrastructurii rutiere şi de acces a Portului Constanţa - extinderea, modernizarea şi reabilitarea drumurilor şi pasajelor din Portul Constanţa".

De asemenea, Executivul are pe agendă proiectul de hotărâre pentru alocarea de la Fondul de rezervă bugetară a unei sume pentru plata cheltuielilor aferente lunilor mai-iunie 2023 cu hrana şi cazarea cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina.

Tot din Fondul de rezervă bugetară, se prevede într-un alt proiect de hotărâre, se va suplimenta cu suma de 50.000.000 lei bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pe anul 2023 în vederea asigurării necesarului de finanţare de la bugetul de stat a cererilor de plată/rambursare către beneficiarii Programului Operaţional Infrastructură Mare.

De asemenea, un alt act normativ de pe ordinea de zi a Guvernului prevede repartizarea sumei de 331.027.626,13 lei către bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale pentru finanţarea instituţiilor publice de spectacole din subordine - teatre, opere şi filarmonici.

Un act normativ aflat pe ordinea de zi se referă la reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, propunându-se eliminarea din structura organizatorică a instituţiei a Direcţiei monitorizare implementare spitale regionale, cu 16 posturi, precum şi reducerea a 12 posturi aferente cabinetelor secretarilor de stat. Potrivit notei de fundamentare a proiectului, ministerul va funcţiona cu un număr maxim de 421 posturi, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.


Potrivit sursei citate, Executivul mai are pe agendă aprobarea alocării unor sume pentru exproprierea unor imobile în vederea lucrărilor de utilitate publică de interes naţional "Autostrada Sibiu-Piteşti" - Secţiunea 4 Tigveni-Curtea de Argeş şi "Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă- Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai - Otopeni)".

Tot în şedinţa de vineri, Guvernul are în analiză proiectele de hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport pentru elevi şi privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru studenţi.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință de Guvern, astăzi. Unul dintre proiecte vizează Muzeului Ororilor Comunismului în România

21 Mar 2024 664

Ședință de Guvern, joi. Dintre proiecte, unul vizează lucrări de intervenţie la infrastructură din cazarma 2645 Babadag, Tulcea

21 Feb 2024 959

Sedință de Guvern 14 localităţi sau părţi din localităţi din mai multe județe, printre care și Tulcea ar urma să fie atestate ca staţiuni turistice (DOCUMENT)

16 Feb 2024 726

Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico - economici aferenţi obiectivului de investiţii ,,Alternativa Techirghiol" din judeţul Constanţa

08 Feb 2024 1070

Ședință de Guvern Ministerul Finanțelor, împuternicit să contracteze o firmă de avocatură pentru a reprezenta România în procesul cu Pfizer

31 Jan 2024 724

A fost ședință de Guvern. Una dintre hotărâri vizează biletele de tratament balnear, pentru anul 2024

25 Jan 2024 867

Decizie aprobată în ședința Guvernului! Ce salarii vor avea directorii din învățământul preuniversitar

18 Jan 2024 966

Marcel Ciolacu „Modificăm modul de realizare a controlului prin cântărire la punctele de trecere a frontierelor“ (VIDEO)

18 Jan 2024 633

Şedinţă de Guvern, joi. Se discută despre măsuri ca răspuns la revendicările formulate de transportatori şi fermieri

18 Jan 2024 677

Primarul Mariana Gâju, la eveniment Guvernul României a găzduit “Întâlnirea Grupului de Lucru privind Desfășurarea activității de ecoturism în România” (FOTO)

16 Jan 2024 812

Ședință de Guvern, joi Prefecți și subprefecți. Proiecte pentru numiri și eliberări

10 Jan 2024 882

Ședință a Guvernului României! Mai multe proiecte de legi și de hotărâri de guvern, pe ordinea de zi

03 Jan 2024 957

Vești bune pentru sportivii români calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris!

29 Dec 2023 739

Guvernul a aprobat prelungirea plafonării preţului poliţelor RCA pentru încă trei luni

29 Dec 2023 820

Ministerul Educației A fost aprobată OUG privind salarizarea personalului din învățământ

28 Dec 2023 952