Una dintre victime, înmormântată „Nu mai pot face nimic pentru mama mea! Mă duc să îmi iau rămas bun de la ea“ (video)

 
  • Numărul celor decedați a ajuns la nouă! Informația a fost confirmată pentru ZIUA de Constanța de către purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, Crina Kibedi.
 
  • „Cu regret anunțăm că în cursul serii de 04.10, unul dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19, transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase,  a decedat.  Acesta avea 75 de ani și, în afară de infecția cu SARS CoV 2,  suferea și de alte comorbidități. Cauza decesului nu are legătură cu incidentul de vineri, evoluția bolii fiind una gravă“, se mai arată în informarea oficială a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.
 
Iliana Satcâu, una dintre cele pacientele care și-au pierdut viața din cauza incendiului care a cuprins Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, declarat spital suport Covid, a fost înmormântată, ieri, 05 octombrie 2021, în comuna constănțeană Mircea Vodă!
 
Femeia a fost condusă pe ultimul drum de soț, copii, rude și vecini.
 
„Vino, că arde spitalul!“
 
Cătălin Satcâu, băiatul Ilianei Satcâu, ne-a declarat că mama sa „a ajuns în spital din cauza blestematului virus“.
 
„M-au anunțat cumnatul meu că au dus-o de urgență la spital că avea simptome foarte grave, i-au fost afectați plămânii. Și, încetul cu încetul, a fost pusă cu mască, să respire. (...) Au descoperit că are alte două bacterii, în spital, chiar foarte grave și au zis că nu mai este nicio speranță, nu se poate vindeca. Au intubat-o, au zis să ne pregătim că nu mai poate fi salvată. Și, în schimb, nu a fost așa, și a început să își revină. Au fost la ea și dimineața, pe 1 octombrie, i-au făcut tratamentul și, în jurul orei de 10 și un sfert s-a declanșat iadul. Au lut foc și atât am mai știut. Ne-au chemat și stăteam afară ca niște nenorociți, din cauza lor, din cauza necontrolului de prize, de instalații și, peste tot, că nu se poate, că nu e pe lista de decedați, că poate iese pe dincolo. Vorbind cu doamna dr. Maxim și cu toată lumea, au zis că, din păcate, este decedată. Și am rămas șocați. Am aflat de la televizor, căci noi eram la biserică pe 1 octombrie și ne-a chemat fratele meu, «Vino, că arde spitalul! e la televizor» și am zis că este imposibil să fie spitalul unde era mama, nu e posibil să fie exact acolo. Exact acolo, unde era mama, ardea. Am fugit cu mașina repede la spital, cu cumnatul meu. Ne-au încurajat, că poate nu era mama, dar era ea, moartă. A fost calvarul vieții noastre. Este șocul total, cuvinte nu mai sunt, nu ne putem explica. Aceasta trebuie să rămână o învățătură de minte pentru toată țara, să vadă, trebuie acuzați (...) Aș vrea să mă duc să îi acuz, să îi fac să se chinuie și ei, dar ce să le fac? Eu nu am nicio putere. (...) Am depus plângere penală și să vedem ancheta cum merge“.
 
„Când am auzit de spital, că a luat foc, am leșinat“
 
La rândul ei, Maria Irina Satcâu, fiica cea mare a decedatei, ne-a spus: „Eu am sperat până în ultimul moment că poate își revine, poate va fi bine. Când am auzit și de spital, că a luat foc, am leșinat. Eu sunt în depresie, eu nu am putut să vin când am auzit, fratele meu m-a rugat să merg cu el, dar eu nu am putut, când am auzit că este vorba despre mama. Mă simt foarte rău. Nu reușesc să trec peste acest moment, este o durere înfiorătoare“.
 
Crește numărul decedaților

 
Ieri, 05 octombrie 2021, numărul celor decedați în tragedia de la Sptalul de Boli Infecțioase ajuns la nouă.
 

„Cu regret anunțăm că în cursul serii de 04.10, unul dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19, transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase,  a decedat.  Acesta avea 75 de ani și, în afară de infecția cu SARS CoV 2,  suferea și de alte comorbidități. Cauza decesului nu are legătură cu incidentul de vineri, evoluția bolii fiind una gravă“, se mai arată în informarea oficială a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.
 
În paralel, o echipă a Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitatea Mineră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani fac cercetări specifice la Spitalul de Boli Infecțioase, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea tragediei, din data de 1 octombrie 2021, de la Secția de Terapie Intensivă a spitalului.
Ancheta este coordonată de Zafer Sadîc, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Lista persoanelor care au murit în tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Incendiu într-un apartament în municipiul Constanța. Pompierii intervin

06 May 2024 861

UPDATE Incendiu violent într-un apartament de pe Bulevardul Gara Obor din București! Mai multe persoane, transportate la spital (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 1196

Constanța Imagini din dronă cu apartamentul afectat de incendiul de pe Aleea Egretei! O femeie de 93 de ani, transportată la spital (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 1705

Știri Constanța Unde au intervenit pompierii militari constănțeni în perioada 23-25 februarie

26 Feb 2024 573

Constanța Pompierii ISU Dobrogea au intervenit în weekend la stingerea a opt incendii

20 Feb 2024 612

Știri Constanța Peste o sută de misiuni executate de pompierii militari constănțeni în perioada 2-5 februarie. Unde au intervenit?

05 Feb 2024 613

Știri Constanța Misiuni ale pompierilor militari constănțeni în perioada 26-28 ianuarie! Unde au intervenit

30 Jan 2024 606

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu cu final tragic în Vulturu!

27 Jan 2024 1010

Trei persoane rănite în timp ce încercau să stingă un incendiu! O femeie transportată la spital

21 Jan 2024 769

UPDATE Locuință în flăcări, pe strada Poporului, în Constanța (FOTO+VIDEO)

19 Jan 2024 1258

Știri Constanța Intervențiile pompierilor din Constanța în perioada 12-14 ianuarie 2024. Incendii și accidente

15 Jan 2024 739

Pompierii militari constănțeni au intervenit în ultimele 24 de ore la 10 incendii. Jumătate, cauzate de coșurile de fum defecte

11 Jan 2024 805

Știri Constanța LIVE VIDEO. UPDATE. Incendiu la o casă din Valu lui Traian! (FOTO+VIDEO)

10 Jan 2024 2347

Botoșani Incendiu la o casă din comuna Vulturești; o minoră de 15 ani, transportată la spital

08 Jan 2024 728

Giurgiu Bărbat rănit în incendiul ce i-a mistuit locuința! De la ce a pornit focul (GALERIE FOTO)

05 Jan 2024 741