Universitatea Maritimă Constanța organizează primul curs de Securitate Cibernetică în Domeniul Maritim al Uniunii Europene

Sursa foto: UMC


 
  • Centrul de Excelență pentru Securitate Cibernetică Maritimă al UMC organizează sub egida Colegiului European de Securitate și Apărare primul Curs de Securitate Cibernetică în Domeniul Maritim al Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al Universității Maritime Constanța
  • Evenimentul va avea loc în perioada 24-25 aprilie și va beneficia de prezența a peste 20 de participanți din cinci state membre ale U.E. 
 
Centrul de Excelență pentru Securitate Cibernetică Maritimă (MARCYSCOE) al Universității Maritime din Constanța organizează, sub egida Colegiului European de Securitate și Apărare, primul curs de Securitate Cibernetică în Domeniul Maritim al Uniunii Europene. 

Cursul „Securitate cibernetică maritimă în cadrul Uniunii Europene” oferă o oportunitate excelentă pentru participanți de a discuta pe parcursul a două zile teme esențiale ale securității cibernetice europene. Lectori din mai multe state vor aborda politicile UE de securitate cibernetică maritimă, impactul tehnologiilor emergente asupra securității cetățenilor, comunităților și afacerilor sau strategiile pentru consolidarea rezilienței spațiului cibernetic european.
 

„Programul înglobează o varietate de cursuri predate de experți, ateliere interactive și studii de caz din viața reală. Totul este conceput pentru a spori capacitatea participanților de a identifica, analiza și răspunde provocărilor în evoluție ale securității cibernetice maritime, în special în contextul social și geopolitic al UE”, a declarat domnul Conf. dr. ing. Gabriel RAICU, Prorector al Universității Maritime din Constanța.

 
Evenimentul va avea loc în perioada 24-25 aprilie și va beneficia de prezența a peste 20 de participanți din cinci state membre ale U.E.
 
Conform sursei citate, MarCySCoE oferă o gamă largă de servicii de securitate cibernetică organizațiilor publice și private din industria maritimă, inclusiv evaluări de vulnerabilitate, teste de penetrare, răspuns la incident și evaluări de conformitate. Experții MarCySCoE reunesc o experiență vastă de cunoștințe despre industria maritimă și cele mai bune practici de securitate cibernetică. Ei lucrează îndeaproape cu Universitatea Maritimă din Constanța și studenții UMC pentru a dezvolta și furniza programe de cercetare și educație de ultimă oră care abordează provocările complexe de securitate cibernetică ale sectorului maritim.

Centrul de Excelență pentru Securitate Cibernetică Maritimă al UMC colaborează, de asemenea, cu parteneri din industrie, agenții guvernamentale și alte organizații pentru a promova conștientizarea securității cibernetice, schimbul de cunoștințe și inovația în industria maritimă.
 
 
 Citește și

UMC organizează primul exerciţiu internaţional de simulare a răspunsului la un atac cibernetic asupra unei infrastructuri critice în Portul Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.